1 z 16
Przewijaj galerię w dół
Na Wielkanoc podaj pyszny mazurek czekoladowy z kajmakiem i...
fot. Karolina Glogowska

Na Wielkanoc podaj pyszny mazurek czekoladowy z kajmakiem i orzechami. Na kolejnych zdjęciach galerii zobaczysz, jak krok po kroku przygotować ciasto. Przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.

2 z 16
Składniki na kruche ciasto:...
fot. Karolina Głogowska

Mazurek kajmakowy z czekoladą. Składniki:

Składniki na kruche ciasto:
- 300 g mąki tortowej,
- 200 g masła Łaciate,
- 3 ugotowane żółtka jaj,
- 1 całe jajko,
- 150 g cukru pudru,
- szczypta soli.

Składniki na masę do mazurka:
- kilka łyżek powideł śliwkowych,
- pół szklanki masy kajmakowej,
- 150 g czekolady deserowej,
- 6 łyżek mleka UHT Łaciate 3,2%
- łyżka masła Łaciate,
- płatki migdałów,
- kilka orzechów włoskich.

3 z 16
Mąkę, cukier puder i sól wymieszaj. Dodaj zimne, pokrojone w...
fot. Karolina Głogowska

Mazurek kajmakowy z czekoladą. Krok 1

Mąkę, cukier puder i sól wymieszaj. Dodaj zimne, pokrojone w kostkę masło.

4 z 16
Następnie dodaj ugotowane żółtka jaj. Krótko wyrabiaj...
fot. Karolina Głogowska

Mazurek kajmakowy z czekoladą. Krok 2

Następnie dodaj ugotowane żółtka jaj. Krótko wyrabiaj ciasto.

Pozostało jeszcze 11 zdjęć.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Sezon na grzyby otwarty! Pierwsze prawdziwki w 2025 roku

Sezon na grzyby otwarty! Pierwsze prawdziwki w 2025 roku

Przy Galerii Gorlickiej trwa nasza redakcyjna akcja "Zielona zamiana"

Przy Galerii Gorlickiej trwa nasza redakcyjna akcja "Zielona zamiana"

Bocianie gniazdo z najpiękniejszym widokiem na świecie. Takie rzeczy w Małopolsce!

Bocianie gniazdo z najpiękniejszym widokiem na świecie. Takie rzeczy w Małopolsce!

Zobacz również

Sezon na grzyby otwarty! Pierwsze prawdziwki w 2025 roku

Sezon na grzyby otwarty! Pierwsze prawdziwki w 2025 roku

Wjazd do Krakowa będzie usłany kwiatami. Prace obejmą niemal 4 hektary terenu

Wjazd do Krakowa będzie usłany kwiatami. Prace obejmą niemal 4 hektary terenu