
Trzy Gęsi, Kupa 7
A:
Foie gras, tost, konfitowane jabłko z miętą, kawior z wina.
Polędwica wołowa nadziewana łososiem, mini sałata rzymska na maśle, sos winny
Beza, lemon curd, owoce
B:
Sałatka szefa z sezonowymi warzywami, domową roladą z kozim serem
Bakłażan zapiekany z warzywami na ostro
Beza, lemon curd, owoce

Wentzl, Rynek Główny 19
A:
Jesiotr Confit / marchew z kminkiem / velute z mlekiem kokosowym
Asietta z wołowiną / karmelowa kapusta / czarny bez / trufla
Lody z fermentowanego mleka / granita z buraka / dzika róża / palona biała czekolada
B:
Burak / Espuma z koziego sera / orzechy nerkowca
Raviolo z ziemniakami rosvell / epoisses / palone masło
Krem czekoladowy / krwista pomarańcza / karmel

Willa Fryderyka, Kazimierza Wielkiego 105
A:
Terrina z koziego sera w zielonym ogórku z bazylią i pomidorkami concasse.
Pieczony kurczak w tymianku z cytryną podany z pieczonymi ziemniakami i sałatką z rucoli i fenkuły.
Parfait śmietankowo malinowe z crocantem migdałowym.
B:
Aromatyczna gruszka gotowana w winie z anyżem zapiekana z serem camembert i orzechami.
Dorsz w ziarnach słonecznika z dzikim ryżem, sosem szampańskim i szpinakiem.
Creme brulee.

Zalewajka, Wąska 2
A:
Zalewajka
Policzki wołowe w sosie czekoladowo - winnym podawane z gorczycowym puree ziemniaczanym oraz jarmużem z piklowanym chilli
Suflet czekoladowy z lodami waniliowymi
B:
Śledź po krakowsku / śledź / jabłko / cebula
Gołąbki vegetariańskie z paloną gryką, twarogiem i koprem włoskim podawane z sosem z suszonych pomidorów
Tarta cytrynowa z karmelizowanymi migdałami