25 z 42
Musso Sushi, Sukiennicza 8...
fot. Restaurant Week

Musso Sushi, Sukiennicza 8

A:
Tacos with salmon tartare and tuna
Zestaw sushi 8 kawałków
Nigiri z łososiem / 1 szt
Nigiri z grzybkiem shitake w tempurze / 1 szt
Futomak z tuńczykiem na ostro / 3 szt
Uramak Dragon z krewetkami w tempurze i avocado na zewnątrz / 3 szt
Lody o smaku zielonej herbaty z kruszonką i sosem kokosowym
B:
Zestaw sushi 8 kawałków
Nigiri tamago / 1 szt
Nigiri z grzybkiem shitake / 1 szt
Futomak z tofu w tempurze i warzywami kimchi / 3 szt
Uramak z kanpyo w tempurze, tamago, avocado / 3 szt
Lody o smaku zielonej herbaty z kruszonką i sosem kokosowym

26 z 42
Novum Bistro, Lubicz 42...
fot. Restaurant Week

Novum Bistro, Lubicz 42

A:
Galantyna z kaczki, galaretka chrzanowa, chałka, przepiórcze jajo marynowane w buraku (amuse bouche)
Consomme z kaczki, kopytka warzywne, kurki, kumin
Polędwiczka wieprzowa w palonym sianie sou vide, risotto porowe, szparagi, gorgonzola, chipsy z botwiny
Szyszka, karmel kukułka, lody z pietruszki i kokosa, mus malinowy
B:
Tatar z pieczonej botwiny, musztarda figowa, serek z nerkowca, prażynka z tapioki, spirulina (amuse bouche)
Krem z obierków pietruszki, gruszka, chlebek z czarnuszką
Stek z portobello w gryczanej tempurze, nowalijki, wegańskie masło czosnkowe, pieczona ciecierzyca, pesto z dymki
Szyszka, wegański karmel, ekspandowane zboża, lody z pietruszki i kokosa, mus malinowy

27 z 42
Parampara, Starowiślna 36...
fot. Restaurant Week

Parampara, Starowiślna 36

A:
Tatar z pieczonej botwiny, musztarda figowa, serek z nerkowca, prażynka z tapioki, spirulina (amuse bouche)
Krem z obierków pietruszki, gruszka, chlebek z czarnuszką
Stek z portobello w gryczanej tempurze, nowalijki, wegańskie masło czosnkowe, pieczona ciecierzyca, pesto z dymki
Szyszka, wegański karmel, ekspandowane zboża, lody z pietruszki i kokosa, mus malinowy
B:
Payaz Ke Tin Rup
Krucha cebula w cieście z ciecierzycy/ Słodki chutney cebulowy z goździkami i cynamonem/ pikle cebulowe z inyjskimi przyprawami
Gobi Tikka Masala/ Orange Pulao with pomegranate
Marynowany kalafior grillowany w piecu Tandoor w sosie pomidorowym z papryką/ Ryż z pomarańczami i granatem
Pudding kokosowy z kardamonem z sosem malinowym i sosem z mango z chipsem karmelowym

28 z 42
Pinakoteka, Dolnych Młynów 10...
fot. Restaurant Week

Pinakoteka, Dolnych Młynów 10

A:
Pâté podawane z domowym pieczywem na bazie buraka i czarnuszki oraz malinowym octem balsamicznym.
Burger wołowy
150g wołowiny, boczek, sałata, ser cheddar, domowy peklowany ogórek, pomidor, czerwona cebula, sos BBQ
Mus cytrynowy
Kremowy mus cytrynowy podawany z korzenną kruszonką.
B:
Hummus z burakiem podawany z domowym pieczywie z czarnuszką.
Makron tagliatelle z burakiem i miętą.
Makaron Tagliatelle, burak, mięta, parmezan.
Mus cytrynowy
Kremowy mus cytrynowy podawany z korzenną kruszonką.

Pozostało jeszcze 13 zdjęć.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Marcin Dorociński nie wdaje się w romanse. Jest wiernym mężem i dobrym ojcem

Marcin Dorociński nie wdaje się w romanse. Jest wiernym mężem i dobrym ojcem

Wybudził się ze śpiączki, zaśpiewał hymn Wisły. 13-letni Jacek zadziwia całą Polskę

Wybudził się ze śpiączki, zaśpiewał hymn Wisły. 13-letni Jacek zadziwia całą Polskę

Sześcioraczki urodzone w Krakowie obchodziły swoje święto. Ale wyrosły!

Sześcioraczki urodzone w Krakowie obchodziły swoje święto. Ale wyrosły!

Zobacz również

Wybudził się ze śpiączki, zaśpiewał hymn Wisły. 13-letni Jacek zadziwia całą Polskę

Wybudził się ze śpiączki, zaśpiewał hymn Wisły. 13-letni Jacek zadziwia całą Polskę

Sześcioraczki urodzone w Krakowie obchodziły swoje święto. Ale wyrosły!

Sześcioraczki urodzone w Krakowie obchodziły swoje święto. Ale wyrosły!