Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Roladki z wędzonego łososia nadziewane serkiem mascarpone [PRZEPIS]

Janina Czaja
Roladki z wędzonego łososia nadziewane serkiem mascarpone

Janina Czaja z Krakowa uwielbia organizować przyjęcia i podawać różne smakołyki. Roladki z łososia posmakują każdemu.

Składniki

  • 10 dag łososia wędzonego
  • 20 dag serka mascarpone
  • łyżka posiekanego koperku
  • pół pęczka szczypiorku
  • sól, pieprz do smaku
  • cytryna

Wykonanie
Dokładnie wymieszać serek z koperkiem, doprawić solą i pieprzem do smaku. Na blacie rozłożyć plastry łososia i dokładnie rozsmarować na nich serek. Ostrożnie zwinąć w roladki. Każdą roladkę przewiązać gałązką szczypiorku.
Przekąskę serwować na eleganckim półmisku w towarzystwie cytryny pokrojonej na ósemki.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Śmieciowe jedzenie zabiera pamięć

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska