Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
3 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Skórki jabłek można zostawić do wyschnięcia, a następnie...
fot. unsplash.com

Skórki owoców i warzyw można wykorzystać na wiele sposobów. Mają wiele pozytywnych właściwości i są przydatne nie tylko w kuchni

Jabłka

Skórki jabłek można zostawić do wyschnięcia, a następnie przygotować napar. Wyschnięte skórki zanurz we wrzącej wodzie, odstaw na 5 minut, przefiltruj. Możesz wypić od razu lub wykorzystać do gotowania, wzbogacając potrawę o jabłkowy aromat.

Skórki jabłek są bogate w błonnik, dlatego są idealnym składnikiem smoothie. Można dodać mrożone skórki, aby podkręcić smak.

Zobacz również

Rosyjska ofensywa. Ukraińcy stracili kolejne dwie wsie

Rosyjska ofensywa. Ukraińcy stracili kolejne dwie wsie

Jak wyglądało zakończenie roku szkolnego w rogozińskim ogólniaku?

Jak wyglądało zakończenie roku szkolnego w rogozińskim ogólniaku?

Polecamy

KS Dekorglass Działdowo coraz bliżej triumfu w Pucharze Europy!

KS Dekorglass Działdowo coraz bliżej triumfu w Pucharze Europy!

Poważny wypadek pod Proszowicami. Tir i osobówka. Dwie osoby ranne

Poważny wypadek pod Proszowicami. Tir i osobówka. Dwie osoby ranne

Chcesz mieć więcej funkii? Możesz je łatwo rozmnożyć! Sprawdź, jak i kiedy to zrobić

Chcesz mieć więcej funkii? Możesz je łatwo rozmnożyć! Sprawdź, jak i kiedy to zrobić