https://gazetakrakowska.pl
reklama
Pasek artykułowy - wybory

Święto Pieczonego Ziemniaka w Dominikowicach [ZDJĘCIA]

Halina Gajda
Pierwsze Święto Pieczonego Ziemniaka pod Łysulą w Dominikowicach zgromadziło wprawdzie kameralne grono, ale i tak zabawa była przednia. Sprawcami zamieszania były dwie filie Ośrodka Kultury Gminy Gorlice – w Kobylance i Zagórzanach. Wymyślili, że choć wokół coraz częściej szaruga, nie wolno poddać się nastrojom.

Oczywiście zaczęło się od ogniska i przygotowania ziemniaków, potem kilka konkurencji, trochę dziecięcych, co nie zmienia faktu, że wszyscy umieli się zdystansować i na przykład z pieczołowitością wycinali stemple z ziemniaków, którymi potem malowali jesienne krajobrazy.

Przy okazji odbyła się degustacja ziemniaczanych przysmaków – sałatek, babek, placków. Jury miało wprawdzie wybrać najsmaczniejsze, ale po degustacji poddało się – wszystko smakowało przepysznie.

Sprawcami zamieszania były dwie filie Ośrodka Kultury Gminy Gorlice – w Kobylance i Zagórzanach. Wymyślili, że choć wokół coraz częściej szaruga, nie wolno poddać się nastrojom.

Oczywiście zaczęło się od ogniska i przygotowania ziemniaków, potem kilka konkurencji, trochę dziecięcych, co nie zmienia faktu, że wszyscy umieli się zdystansować i na przykład z pieczołowitością wycinali stemple z ziemniaków, którymi potem malowali jesienne krajobrazy. Przy okazji odbyła się degustacja ziemniaczanych przysmaków – sałatek, babek, placków.

Jury miało wprawdzie wybrać najsmaczniejsze, ale po degustacji poddało się – wszystko smakowało przepysznie.

Kręcili filmy pornograficzne z udziałem zwierząt

WIDEO: Co Ty wiesz o Krakowie?

Autor: Gazeta Krakowska, Dziennik Polski, Nasze Miasto

Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska