Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
4 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Pyszna zupa gulaszowa z pieczarkami, papryką i ogórkiem...
fot. fot. pixabay

Gęste i pożywne zupy, które nasycą każdego. Przygotujesz je w okamgnieniu. Zobacz przepisy naszych Czytelników

Pyszna zupa gulaszowa z pieczarkami, papryką i ogórkiem kiszonym

Składniki
1/2 kg mięsa wołowego
cebula
dwie czerwone papryki
20 dag pieczarek
2 ogórki kiszone
ostra papryka w proszku
3 liście laurowe
3 ziarna ziela angielskiego
sól, pieprz do smaku
łyżeczka smalcu
2 łyżki śmietany 18 proc.
2 łyżki mąki

Wykonanie
Mięso pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na dobrze rozgrzanym smalcu, tak, by się zarumieniło. Podlać wodą. Dodać sól, pieprz, paprykę, liście laurowe, ziele angielskie oraz pokrojoną w piórka cebulę. Dusić pod przykryciem na wolnym ogniu około godziny. Od czasu do czasu dolać trochę wody. W tym czasie pokroić drobno pieczarki, paprykę i ogórki kiszone. Gdy mięso będzie miękkie, wrzucić pieczarki i paprykę, poddusić jeszcze przez 20-30 minut. Na samym końcu dodać ogórki. Zagotować, zagęścić mąką i śmietaną. Doprawić do smaku.
Przepis Justyny Kalemby

Zobacz również

Z przekąski w podróży do biznesu roślinnych serów

ROZMOWA
Z przekąski w podróży do biznesu roślinnych serów

Co za wieści! Ola z „Hotel Paradise” została mamą!

Co za wieści! Ola z „Hotel Paradise” została mamą!

Polecamy

Im głośniej się krzyczy o rosyjskich agentach, tym im łatwiej

PLUS
Im głośniej się krzyczy o rosyjskich agentach, tym im łatwiej

Znakomite rozpoczęcie sezonu przez Biało-Czerwone. Niecodzienny pojedynek

Znakomite rozpoczęcie sezonu przez Biało-Czerwone. Niecodzienny pojedynek

Hurkacz z inauguracyjną porażką w Rzymie. To nie tak miało wyglądać!

Hurkacz z inauguracyjną porażką w Rzymie. To nie tak miało wyglądać!