Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
2 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Buraczana pasta z tymiankiem i orzechami włoskimi...
fot. materiały prasowe

Szybkie i zdrowe śniadanie: pasty kanapkowe [PRZEPISY]

Buraczana pasta z tymiankiem i orzechami włoskimi

Składniki

5 buraków
2 łyżki oliwy
1 ząbek czosnku
2 łyżki mleka koksowego
świeży tymianek
sok z połowy cytryny
75 g orzechów włoskich Chandler Bakalland
natka pietruszki
sól i pieprz do smaku

Wykonanie
Buraki dokładnie umyć, zawinąć pojedynczo w folię aluminiową, polać oliwą i sokiem z cytryny i włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok. 30 minut. Upieczone buraki wystudzić. Następnie przełożyć je do osobnego naczynia, dodać mleko kokosowe, świeży tymianek, orzechy włoskie, czosnek, przyprawy i zblendować na gładką masę.
W zależności od potrzeby gotową pastę można doprawić sokiem z cytryny. Pasta najlepiej smakuje na ciemnym pieczywie (np. na grzankach) z dodatkiem posiekanej natki pietruszki i posypana dodatkowo orzechami włoskimi.

Zobacz również

Delegacja AMW w Austrii. Oddano hołd Polakom poległym w czasie II wojny

Delegacja AMW w Austrii. Oddano hołd Polakom poległym w czasie II wojny

Maturzyści z Zespołu Szkół w Połańcu otrzymali świadectwa (ZDJĘCIA)

Maturzyści z Zespołu Szkół w Połańcu otrzymali świadectwa (ZDJĘCIA)

Polecamy

Anna i Robert Lewandowscy wspierają kampanię #TataTeżCzyta! Na czym polega akcja?

Anna i Robert Lewandowscy wspierają kampanię #TataTeżCzyta! Na czym polega akcja?

PTTK zaprasza na bezpłatne wycieczki

PTTK zaprasza na bezpłatne wycieczki

Wielogodzinne erekcje i utrata wzroku. 5 powodów sprawi, że nie sięgniesz po Viagrę

Wielogodzinne erekcje i utrata wzroku. 5 powodów sprawi, że nie sięgniesz po Viagrę