13 z 21
Spod rąk cukierniczek w błyskawicznym tempie wychodzą...
fot. Agnieszka Nigbor-Chmura

Spod rąk cukierniczek w błyskawicznym tempie wychodzą równiutkie rogale

14 z 21
Na finał smarowane są roztrzepanym jajkiem, które w...
fot. Agnieszka Nigbor-Chmura

Na finał smarowane są roztrzepanym jajkiem, które w pieczeniu doda im złocistego koloru.

15 z 21
Pulchności i objętości nabierają w garowni. To miejsce,...
fot. Agnieszka Nigbor-Chmura

Pulchności i objętości nabierają w garowni. To miejsce, gdzie pierwsze skrzypce grają drożdże i temperatura. Tutaj rogal zwiększa swoją objętość dwukrotnie i zaraz potem ląduje w piecu, by chwycić rumieńców.

16 z 21
Wystudzone rogale znów trafiają na cukierniczy blat, a...
fot. Agnieszka Nigbor-Chmura

Wystudzone rogale znów trafiają na cukierniczy blat, a całości dopełnia gęsty biały lukier i odrobina płatków migdałowych, którymi udekorowane są gotowe słodkości świętego Marcina.

Pozostały jeszcze 4 zdjęcia.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Groźne wypadki pod Krakowem! Zderzenie czterech samochodów i motocyklisty z autem

Groźne wypadki pod Krakowem! Zderzenie czterech samochodów i motocyklisty z autem

Oto „Śmiguśniok Roku 2025”. Najlepiej psocił w Lany Poniedziałek

Oto „Śmiguśniok Roku 2025”. Najlepiej psocił w Lany Poniedziałek

Wędki, przynęty, pontony. Takich targów dla wędkarzy jeszcze w Krakowie nie było

Wędki, przynęty, pontony. Takich targów dla wędkarzy jeszcze w Krakowie nie było

Zobacz również

Na Wiktorówkach odsłonięto tablicę z okazji 150-lecia przewodnictwa tatrzańskiego

Na Wiktorówkach odsłonięto tablicę z okazji 150-lecia przewodnictwa tatrzańskiego

Oto „Śmiguśniok Roku 2025”. Najlepiej psocił w Lany Poniedziałek

Oto „Śmiguśniok Roku 2025”. Najlepiej psocił w Lany Poniedziałek