Czytaj także: Tarnów: przez chore przepisy znowu nas podtopi
- W sytuacji kiedy cała Europa i ich służby epidemiologiczne tropią nieznaną dotychczas mutację bakterii E.coli, Carrefour sprzedaje całkiem bezkarnie spleśniałe i stęchnięte szparagi w cenie 4,99 złotych za pęczek - nie kryje oburzenia Jacek Rafiński, który kupił szparagi.
Zdegustowanie klienta budziło także lekceważące podejście do sprawy osób zatrudnionych w sklepie. - Żadnego wstydu i chęci usunięcia tych "śmieci". Pracownik w ogóle się nie interesował jaki jest stan i jakość tego, co leży na półkach. Carrefour chwali się wszelkimi możliwymi certyfikatami, a tu takie coś. To jest skandal i robienie ludzi na szaro - dodaje pan Jacek.
- Nieprawdą jest, że ze strony sklepu nie zostały podjęte żadne działania. Po zgłoszeniu sprawy przez klienta, pracownicy działu warzywa-owoce sprawdzili dokładnie towar i usunęli szparagi, których świeżość mogła budzić jakiekolwiek wątpliwości - informuje Maria Cieślikowska, dyrektor ds. PR i komunikacji zewnętrznej w Carrefour Polska.
W związku ze zgłoszeniem złożonym przez klienta w sklepie pojawiła się inspekcja z Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Tarnowie. Jej przedstawicielka zapewnia, że nie ma zagrożenia epidemiologicznego.
- Przeprowadziliśmy kontrolę w Carrefourze, nie było już więcej spleśniałych warzyw. Następna dostawa była prawidłowa. Na chwilę obecną wszystko jest więc w porządku - uspokaja Danuta Litwin-Żywiec, kierownik nadzoru higieny żywności w Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej.
Carrefour powołując się na wyniki kontroli zapewnia, że przypadek zakupu Jacka Rafińskiego miał charakter jednostkowy. - Dyrekcja sklepu przeprasza klienta za zaistniałą sytuację i zapewnia, że dołoży starań by podobne zdarzenia nie miały miejsca w przyszłości - kończy Maria Cieślikowska.
Sprawdź aktualny rozkład jazdy PKP Kraków
Chcesz iść za darmo do Parku Wodnego w Krakowie? **Rozdajemy bilety**
Urządź się w Krakowie!**Zobacz, jak to zrobić!**
Codziennie rano najświeższe informacje z Krakowa prosto na Twoją skrzynkę e-mail**Zapisz się do newslettera!**