Tarta z letnimi owocami. TOP 5 ciast [PRZEPISY]
Tarta z wiśniami
Składniki:
kostka do pieczenia Kasia - 150 gramów
mąka pszenna - 250 gramów
cukier puder - 100 gramów
żółtka - 2 sztuki
śmietana - 1 łyżka
krem budyniowy - 1 opakowanie
mleko - 500 mililitrów
kostka do pieczenia Kasia - 100 gramów
frużelina - 1 puszka
płatki migdałowe - 2 łyżki
Sposób przygotowania:
Do miski wsyp mąkę, cukier puder, żółtka, śmietanę i 150 g miękkiej kostki do pieczenia Kasia. Wszystko wymieszaj mikserem, a następnie wyłóż na stół i szybko zagnieć.
Ciasto rozwałkuj na grubość 1 cm i wyklej nim wysmarowaną Kasią i posypaną mąką formę do tarty.
Formę z ciastem włóż na 30 minut do lodówki.
W tym czasie przygotuj wg przepisu na opakowaniu krem budyniowy.
Następnie ciasto wstaw do nagrzanego do stopni piekarnika i piecz ok. 15 minut.
Na upieczony spód wyłóż 2/3 kremu budyniowego i wiśnie. Tartę udekoruj resztą kremu i płatkami migdałowymi.