MKTG SR - pasek na kartach artykułów
2 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Mięso można mrozić, ale trzeba to robić od razu po zakupie....
fot. istockphoto.com

Te produkty możesz zamrozić! Jeśli robisz zakupy na zapas, zamiast wyrzucać jedzenie, włóż je do zamrażarki

SUROWE MIĘSO I WĘDLINY

Mięso można mrozić, ale trzeba to robić od razu po zakupie. W końcu chodzi o to, by mrozić je jak najświeższe, a nie jak najstarsze! Najlepiej mrozić mięso surowe, a wędliny – w plasterkach. Robisz schabowe i chcesz zostawić trochę na następny raz? Zamroź je bez panierki. Mięso możesz trzymać w zamrażalniku kilka miesięcy (drób – 3, wieprzowina – 6, wołowina – 8).

Zobacz również

Centrum Kielc sparaliżowane. Miasto "stoi" z powodu remontu ważnej ulicy (ZDJĘCIA)

Centrum Kielc sparaliżowane. Miasto "stoi" z powodu remontu ważnej ulicy (ZDJĘCIA)

Kurp Burger Wege w Lelisie. Czwarta edycja wydarzenia

Kurp Burger Wege w Lelisie. Czwarta edycja wydarzenia

Polecamy

Gwiazdor nowoczesnego popu Jann ogłasza międzynarodową trasę - w koncert w Krakowie

Gwiazdor nowoczesnego popu Jann ogłasza międzynarodową trasę - w koncert w Krakowie

W krakowskim szpitalu robot asystował przy operacji 5-letniej pacjentki

W krakowskim szpitalu robot asystował przy operacji 5-letniej pacjentki

Przychody firm zgodne z przewidywaniami lub większe. Raport Intrum

Przychody firm zgodne z przewidywaniami lub większe. Raport Intrum