
Pączki z różą z własnej plantacji
Cukiernia Antoni Adamek, os. Dywizjonu 303
Zaprasza na świeżutkie i pachnące pączki z różanym nadzieniem. Róża, której się tu używa, pochodzi z własnej plantacji. "Jakość, tradycja i smak" to priorytety tej rodzinnej firmy, obecnej w Krakowie od 1984 r. Zawsze dba się tu o naturalne i najwyższej jakości surowce i nie ulega presji niskiej ceny, kosztem smaku wyrobów. Cukiernia ma punkty m.in. na: ul. Karmelickiej 45a, Rynku Kleparskim i Nowym Kleparzu.

W aromacie wanilii i migdałów
Cukiernia Vanilla, ul. Na Szaniec 14
Tutejsze wyroby cukiernicze przygotowywane są bez barwników i polepszaczy. Cukiernia używa do produkcji naturalnych aromatów migdałowych i waniliowych. Przygotowuje się tu tylko jeden, przepyszny rodzaj pączków z nadzieniem różanym, oblanych lukrem i ozdobionych skórką pomarańczową lub posypanych cukrem pudrem.

Pyszne pączki i faworki w Nowej Hucie i okolicy
Pracownia Cukiernicza Adam Adamek, os. Kolorowe 47
Cukiernia działa od 1978 roku. Na osiedlu Kolorowym mieści się od 22 lat. Produkcja tutejszych pączków oparta jest na tradycyjnych recepturach i najlepszej jakości surowcach. To dzięki temu tutejsze pączki doceniane są od lat przez klientów. Dużą popularnością cieszą się także produkowane tu faworki. Cukiernia ma 14 punktów w Krakowie i okolicy.

10 rodzajów pączków na os. Tysiąclecia
Pracownia Cukiernicza Ptyś,os. Tysiąclecia 81
Cukiernia powstała w 1980 roku, a do Nowej Huty przeniosła się pięć lat później. To prawdziwa firma rodzinna. Prowadzi ją pan Jan z żoną Janiną, córką, synem i synową. Także tutejsi cukiernicy wyszkoleni są przez mistrza i pracują tu już od wielu lat. Cukiernia przygotowuje aż 10 rodzajów pączków, m.in. z: czekoladą, toffi, maliną, jagodą czy malibu.