9 z 12
Jeżeli nie daliśmy od razu nadzienia – robimy to zaraz po...
fot. Wojciech Matusik

Jeżeli nie daliśmy od razu nadzienia – robimy to zaraz po usmażeniu pączków.

10 z 12
Usmażone pączki lukrujemy (cukier puder łączymy z sokiem z...
fot. Wojciech Matusik

Usmażone pączki lukrujemy (cukier puder łączymy z sokiem z cytryny, dodajemy 2-3 krople ojeju, by nie pękał i tym smarujemy pączki). Możemy też posypać cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym i gotowe! Pyszności!

11 z 12
Zbigniew Handziak codziennie przygotowuje około 100 pączków...
fot. Wojciech Matusik

Zbigniew Handziak codziennie przygotowuje około 100 pączków według receptury Antoniego Hawełki. Na tłusty czwartek przygotowuje ich 10 tysięcy!

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Zobacz również

Precyzyjne latanie i celne lądowanie. Widowiskowe zawody w Aeroklubie Krakowskim

Precyzyjne latanie i celne lądowanie. Widowiskowe zawody w Aeroklubie Krakowskim

Zakopiańska Noc Muzeów. Budowa domków dla Gucia, białe misie i wiele innych atrakcji

Zakopiańska Noc Muzeów. Budowa domków dla Gucia, białe misie i wiele innych atrakcji

Polecamy

Robert Makłowicz i prezydent Tarnowa zaprosili mieszkańców na wspólne śniadanie

NASZ PATRONAT
Robert Makłowicz i prezydent Tarnowa zaprosili mieszkańców na wspólne śniadanie

To koniec Hali Forum w Krakowie. Ma pojawić się tutaj coś nowego

To koniec Hali Forum w Krakowie. Ma pojawić się tutaj coś nowego

Zakopiańska Noc Muzeów. Budowa domków dla Gucia, białe misie i wiele innych atrakcji

Zakopiańska Noc Muzeów. Budowa domków dla Gucia, białe misie i wiele innych atrakcji