9 z 12
Jeżeli nie daliśmy od razu nadzienia – robimy to zaraz po...
fot. Wojciech Matusik

Jeżeli nie daliśmy od razu nadzienia – robimy to zaraz po usmażeniu pączków.

10 z 12
Usmażone pączki lukrujemy (cukier puder łączymy z sokiem z...
fot. Wojciech Matusik

Usmażone pączki lukrujemy (cukier puder łączymy z sokiem z cytryny, dodajemy 2-3 krople ojeju, by nie pękał i tym smarujemy pączki). Możemy też posypać cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym i gotowe! Pyszności!

11 z 12
Zbigniew Handziak codziennie przygotowuje około 100 pączków...
fot. Wojciech Matusik

Zbigniew Handziak codziennie przygotowuje około 100 pączków według receptury Antoniego Hawełki. Na tłusty czwartek przygotowuje ich 10 tysięcy!

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Zobacz również

Groźne wypadki pod Krakowem! Zderzenie czterech samochodów i motocyklisty z autem

Groźne wypadki pod Krakowem! Zderzenie czterech samochodów i motocyklisty z autem

Zmiana na szczycie małopolskiej piłki! Nowy prezes: Nie jestem osobą przypadkową

Zmiana na szczycie małopolskiej piłki! Nowy prezes: Nie jestem osobą przypadkową

Polecamy

Na Wiktorówkach odsłonięto tablicę z okazji 150-lecia przewodnictwa tatrzańskiego

Na Wiktorówkach odsłonięto tablicę z okazji 150-lecia przewodnictwa tatrzańskiego

Oto „Śmiguśniok Roku 2025”. Najlepiej psocił w Lany Poniedziałek

Oto „Śmiguśniok Roku 2025”. Najlepiej psocił w Lany Poniedziałek

Wędki, przynęty, pontony. Takich targów dla wędkarzy jeszcze w Krakowie nie było

Wędki, przynęty, pontony. Takich targów dla wędkarzy jeszcze w Krakowie nie było