
Cukiernia Wadowice, ul. Studencka 1 oraz Kordylewskiego
Jak co roku w tłusty czwartek Cukiernia Wadowice zmienia się w manufakturę wyrabiającą pączki, powstające na bazie naturalnych składników. Formowane ręcznie z nadzieniem z domowej konfitury owocowej lub różanej. Na górze lukier, cukier puder lub naturalna czekolada przywołują niezapomniany smak z dzieciństwa.
Firma działa od 1999 roku i najbardziej znana jest z Wadowickich Kremówek Papieskich, które niezmiennie przyciągają do kawiarni smakoszy z całej Polski. Ręcznie robione ciasta,ciastka, torty, desery oraz lody i sorbety powstają w oparciu o własne autorskie, tradycyjne receptury i sprawdzone technologie. Pracownicy firmy stale poszukują nowych rozwiązań, uczą się i poszerzają asortyment tak aby zaoferować klientowi nowe oraz ciekawe kompozycje smakowe. Najważniejsze będą jednak pączki z marmoladą, różą oraz bitą śmietaną i kremem. Pączki i słodkości można nabywać w trzech punktach: przy ul. Studenckiej 1, Grodzkiej 28 i przy ul. Kordylewskiego. Oprócz różnych ciast (samych serników w ofercie jest 6 rodzajów), lodów i deserów można tu także zamówić torty okolicznościowe, również fototort z własnym zdjęciem. O wszystkich nowościach inwormacje dostępne sąna stronie: www.cukierniawadowice.pl

Cukiernia Wadowice, ul. Studencka 1 oraz Kordylewskiego
Jak co roku w tłusty czwartek Cukiernia Wadowice zmienia się w manufakturę wyrabiającą pączki, powstające na bazie naturalnych składników. Formowane ręcznie z nadzieniem z domowej konfitury owocowej lub różanej. Na górze lukier, cukier puder lub naturalna czekolada przywołują niezapomniany smak z dzieciństwa.
Firma działa od 1999 roku i najbardziej znana jest z Wadowickich Kremówek Papieskich, które niezmiennie przyciągają do kawiarni smakoszy z całej Polski. Ręcznie robione ciasta,ciastka, torty, desery oraz lody i sorbety powstają w oparciu o własne autorskie, tradycyjne receptury i sprawdzone technologie. Pracownicy firmy stale poszukują nowych rozwiązań, uczą się i poszerzają asortyment tak aby zaoferować klientowi nowe oraz ciekawe kompozycje smakowe. Dziś najważniejsze będą jednak pączki z marmoladą, różą oraz bitą śmietaną i kremem. Pączki i słodkości można nabywać w trzech punktach: przy ul. Studenckiej 1, Grodzkiej 28 i przy ul. Kordylewskiego. Oprócz różnych ciast (samych serników w ofercie jest 6 rodzajów), lodów i deserów można tu także zamówić torty okolicznościowe, również fototort z własnym zdjęciem. O wszystkich nowościach inwormacje dostępne sąna stronie: www.cukierniawadowice.pl

Hawełka - niepowtarzalne pączki z Rynku Głównego
Cukiernia Hawełka
Rynek Główny 34
Spadkobiercy tradycji Antoniego Hawełki przygotowują pyszne wypieki według tradycyjnych przepisów. Tutejszy cukiermistrz poleca przede wszystkim przepyszne pączki z cukrem pudrem, lukrem i skórką pomarańczową nadziewane konfiturą z dzikiej róży. Do wyjątkowego i niespotykanego nigdzie indziej smaku przywiązanych jest od lat wielu krakowian. Od godz. 7 rano przed Hawełką zawsze ustawia się po nie długa kolejka. W tym roku przepyszne pączki kosztować będą 2.3 zł za sztukę.

Kameccy - firma cukiernicza znana od lat
Tradycyjna Pracownia Cukiernicza Kameccy s.c.,
ul. Starowiślna 46
Rodzinna firma cukiernicza
powstała w 1957 roku. Cukiernię otworzył Roman Kamecki, współzałożyciel sekcji cukierniczej Cechu Rzemiosł Spożywczych. Obecnie tradycję rodzinną kontynuują jego
dzieci. Na dziś przygotowano tu ok. 5 tys. pączków z nadzieniem różanym, pomadą różaną i adwokatem. Pączki sprzedawane będą po 2 zł w trzech punktach: przy ul. Starowiślnej 46, Blich 3 oraz przy Mogilskiej 18. Wszystkie punkty czynne sa w godzinach od 7 do 19.