Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
17 z 21
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Tradycyjny kotlet schabowy...
fot. fot.wikipedia

Tradycyjna kuchnia polska – przepisy. TOP 20 dań obiadowych kuchni polskiej naszych Czytelników

Tradycyjny kotlet schabowy

Klasyka polskiej kuchni. Jak się robi – wie każdy, ale podajemy przepis podstawowy.

Składniki
schab z kością lub bez kości (plastry)
mąka
jajko
bułka tarta
sól, pieprz
smalec

Wykonanie
Schab pokroić na plastry i ubić tłuczkiem. Jajka roztrzepać i dodać sól i pierz. Schab obtoczyć w mące, następnie w jajku, a potem w bułce tartej. Na patelnię rozpuścić smalec. Kotleta położyć na patelnię i smażyć na złoty kolor z obu stron.

Zobacz również

Tych klubów nie ma już w Szczecinie. Tak bawiliście się ponad 10 lat temu [ZDJĘCIA]

Tych klubów nie ma już w Szczecinie. Tak bawiliście się ponad 10 lat temu [ZDJĘCIA]

Niebywałe! Pudel z ludzką twarzą wzbudził sensację w sieci

Niebywałe! Pudel z ludzką twarzą wzbudził sensację w sieci

Polecamy

Iga Świątek - Aryna Sabalenka. Dziś wielki finał w Madrycie

Iga Świątek - Aryna Sabalenka. Dziś wielki finał w Madrycie

Gol Krychowiaka pomógł pokonać obrońcę tytułu i zachować szanse na utrzymanie w lidze

Gol Krychowiaka pomógł pokonać obrońcę tytułu i zachować szanse na utrzymanie w lidze

Atak nożem na rynku w Wolbromiu. Wysłano śmigłowiec

Atak nożem na rynku w Wolbromiu. Wysłano śmigłowiec