
Magda Gessler przeprowadziła w naszym województwie wiele rewolucji, ale tylko niektóre się udały.
Sprawdź TOP 19 udanych kuchennych rewolucji na Śląsku, w Zagłębiu i Podbeskidziu STYCZEŃ 2020 na kolejnych slajdach >>>

Polskie Ranczo, Bestwinka
Ta rewolucja mogła się zakończyć bardzo źle, ale jakimś cudem właściciele jednak odnaleźli się dobrze w tej sytuacji i restauracja w malutkiej Bestwince koło Bielska-Białej działa do dziś (a rewolucje przechodziła w 2015 r.). W środku wygląda jak w luksusowej stodole. Specjalnością zakładu są dania z wołowiny, w tym steki.

Restauracja Bufet Country w Kobiórze, tuż przy DK1
W menu Bufet Country znajdziemy potrawy, polecane przez Magdę Gessler, takie jak m.in.: zupa meksykańska, burger, cheeseburger, becon burger, frytki "country" i żeberka westernowe. Zjeść można również dorsza w cieście piwnym z frytkami, skrzydełka z prażonym sezamem oraz oczywiście pancakes, czyli amerykańskie naleśniki.
Restauracja jest w zajeździe, działa 24/h na dobę. Choć na Facebooku ostatni wpis jest z października 2018 r., to restauracja działa normalnie.

Pod Prosiakiem, Tychy
Kiedyś Colloseum, od 2011 roku - Pod Prosiakiem. Świetny przykład, jak można skorzystać z promocji dzięki programowi. Dziś to jedna z najlepszych śląskich restauracji w całym regionie. Piękny wystrój idzie w parze ze świetnym jedzeniem. Restauracja należy do Szlaku Śląskie Smaki, została też wyróżniona w kilku edycjach żółtego przewodnika Gault&Millau. Można tu zjeść np. szałot śląski (10 zł), wodzionkę (10 zł), królika w rozmarynie (39 zł), roladę wołową (35 zł).