
Modern Catering
Władysława Łokietka 175, 30-001 Kraków
Telefon: 509 675 745
Potrawy Świąteczne:
Śledzie w śmietanie z cebulką i jabłkiem - 23 zł/kg
Ryba po grecku - 25 zł/kg
Pierogi wigilijne z kapustą i grzybami - 28 zł/10 szt.
Barszcz czerwony - 10 zł/1 L
Dania Główne:
Pstrąg pieczony w migdałach - 22 zł/porcja
Łazanki z kapustą i suszonymi grzybami - 16 zł/porcja
Pierś z kaczki z sosem z czarnej porzeczki z migdałami - 44 zł/porcja
Desery:
Strucla z makiem i bakaliami - 32 zł/kg
Kompot z suszu - 18 zł/L
Świąteczna kutia z miodem - 35 zł/kg

Hotel Major
Gdyńska 6, 31-323 Kraków
Telefon: 12 397 70 00
Potrawy wigilijne:
Zupa rybna - 18 zł/L
Barszcz czerwony - 12 zł/L
Śledź w oleju - 30 zł/kg
Karp w szarym sosie piernikowym - 12 zł/15 dkg, min zam. 1 kg
Karp po żydowsku - 12 zł/15 dkg min zam. 1 kg
Kapusta wigilijna z grochem i grzybami – 20 zł /kg
Pierogi ruskie 18 zł/kg
Łazanki z kapustą i grzybami – 18 zł /kg
Potrawy świąteczne:
Schab pieczony nadziewany śliwkami lub morelami w sosie – 40 zł/kg
Karczek pieczony 40 zł/kg
Pstrąg z grilla – 8 zł /10 dkg, min zam. 2 szt.
Kulebiak z farszem rybnym – 35 zł /kg
Sałatka jarzynowa – 6 zł/20 dkg, min zam. 1 kg
Bigos tradycyjny – 26 zł/kg
Deser:
Kompot z suszonych owoców – 18 zł/L
Makowiec warszawski ze skórką pomarańczową - 3.50 zł/10 dkg, min zam. 1 kg
Sernik 3 zł/10 dkg, min. zam. 1 kg
Piernik 3 zł/10 dkg, min. zam. 1 kg

Restauracja Radiowa
aleja Juliusza Słowackiego 22, 30-007 Kraków
Telefon: 515 621 400
Menu świąteczne: 50 zł/os.
Barszcz biały na podgrzybkach z ziemniakami / 300ml/os
Pierogi ruskie / 3 szt /i kapusta grzyby / 3 szt / /os
Ryba w panierce kokosowej / 100 g/ os
Sałatka ziemniaczana 50 g /os
Śledź z żurawiną /40 g/ os – lub . po krakowsku / 40g /
Pieczywo 100 g/os
Ciasto świąteczne mix / bankietowe

Galeria Pierogów
Profesora Władysława Konopczyńskiego 16, 30-383 Kraków
Telefon: 12 359 42 21
Potrawy wigilijne:
Barszcz czerwony – 18 zł/L
Krem z borowików – 36 zł/L
Pierogi z kapustą i grzybami – 33 zł/kg
Pierogi z kaszą gryczaną i serem – 29 zł/kg
Pierogi ze szpinakiem – 31 zł/kg
Pierogi z oscypkiem – 39 zł/kg
Karp smażony – 13 zł/porcja
Karp w galarecie – 13 zł/porcja
Śledź w śmietanie po staropolsku – 45 zł/kg
Śledź po japońsku – 50 zł/kg
Sałatki:
Sałatka jarzynowa – 50 zł/kg
Sałatka śledziowa – 65 zł/kg
Sałatka z tuńczyka – 70 zł/kg
Inne:
Kapusta z grochem – 50 zł/kg
Kompot z suszonych owoców - 25 zł/1 litr
Krokiety z kapustą i grzybami – 5,50 zł/szt.
Krokiety z farszem wiejskim – 5,50 zł/szt.