Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
5 z 53
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Większość Polaków nie wyobraża sobie wigilijnej kolacji bez...
fot. Andrzej Banas / Polska Press

Zator. Co decyduje o wyjątkowym smaku karpia? Liczy się kunszt kulinarny, ale równie ważny jest właściwy dobór ryby [ZDJĘCIA]

Większość Polaków nie wyobraża sobie wigilijnej kolacji bez karpia. Zanim jednak trafi on na stoły odbywa się długi cykl hodowli, nawet do trzech lat. Konkretnie w przypadku zatorskiego wynosi dwa lata. Dzięki temu, że ryba jest młoda, jej mięso jest smaczniejsze. Zdjęcia wykonywane były w Rybackim Zakładzie Doświadczalnym z Zatorze i na stawach w Spytkowicach

Zobacz również

W Krakowie powstaną dwa nowe żłobki. Jeden w starym Podgórzu a drugi w Nowej Hucie

W Krakowie powstaną dwa nowe żłobki. Jeden w starym Podgórzu a drugi w Nowej Hucie

Więcej lotów Ryanair do Liverpoolu z Goleniowa w sezonie letnim

Więcej lotów Ryanair do Liverpoolu z Goleniowa w sezonie letnim

Polecamy

Sylwester Marzeń w Zakopanem odwołany. Ale jakiś koncert ma jednak się odbyć

Sylwester Marzeń w Zakopanem odwołany. Ale jakiś koncert ma jednak się odbyć

Koniec wakacji jakie znamy! Ukochany kraj Polaków wprowadza rewolucję

Koniec wakacji jakie znamy! Ukochany kraj Polaków wprowadza rewolucję

Majówka pod Tatrami coraz bliżej. Wiemy, jaka będzie pogoda i czy będą wolne miejsca

Majówka pod Tatrami coraz bliżej. Wiemy, jaka będzie pogoda i czy będą wolne miejsca