Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
7 z 53
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Większość Polaków nie wyobraża sobie wigilijnej kolacji bez...
fot. Andrzej Banas / Polska Press

Zator. Co decyduje o wyjątkowym smaku karpia? Liczy się kunszt kulinarny, ale równie ważny jest właściwy dobór ryby [ZDJĘCIA]

Większość Polaków nie wyobraża sobie wigilijnej kolacji bez karpia. Zanim jednak trafi on na stoły odbywa się długi cykl hodowli, nawet do trzech lat. Konkretnie w przypadku zatorskiego wynosi dwa lata. Dzięki temu, że ryba jest młoda, jej mięso jest smaczniejsze. Zdjęcia wykonywane były w Rybackim Zakładzie Doświadczalnym z Zatorze i na stawach w Spytkowicach

Zobacz również

II Spotkanie z Pieśnią Maryjną „Dla Ciebie Maryjo śpiewamy" w Perzycach

NOWE
II Spotkanie z Pieśnią Maryjną „Dla Ciebie Maryjo śpiewamy" w Perzycach

Power Play zagrał w Pile

Power Play zagrał w Pile

Polecamy

Komiksowy świat Szłapy. Superbohater mieszka w Krakowie

PLUS
Komiksowy świat Szłapy. Superbohater mieszka w Krakowie

Poszedł w raczkach na Świnicę. Omal nie przypłacił tego życiem

Poszedł w raczkach na Świnicę. Omal nie przypłacił tego życiem

Niewiadoma dziesiąta na półmetku prestiżowego wyścigu. Nowa liderka w Hiszpanii

Niewiadoma dziesiąta na półmetku prestiżowego wyścigu. Nowa liderka w Hiszpanii