Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
16 z 53
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Większość Polaków nie wyobraża sobie wigilijnej kolacji bez...
fot. Andrzej Banas / Polska Press

Zator. Co decyduje o wyjątkowym smaku karpia? Liczy się kunszt kulinarny, ale równie ważny jest właściwy dobór ryby [ZDJĘCIA]

Większość Polaków nie wyobraża sobie wigilijnej kolacji bez karpia. Zanim jednak trafi on na stoły odbywa się długi cykl hodowli, nawet do trzech lat. Konkretnie w przypadku zatorskiego wynosi dwa lata. Dzięki temu, że ryba jest młoda, jej mięso jest smaczniejsze. Zdjęcia wykonywane były w Rybackim Zakładzie Doświadczalnym z Zatorze i na stawach w Spytkowicach

Zobacz również

Działo się ostatnio w Hex Club Toruń! Zobaczcie nowe zdjęcia z imprez

Działo się ostatnio w Hex Club Toruń! Zobaczcie nowe zdjęcia z imprez

Strażak-ochotnik zmarł podczas ćwiczeń

NOWE
Strażak-ochotnik zmarł podczas ćwiczeń

Polecamy

Iga Świątek rozbiła rywalkę! Prawie "rowerek" dla Rumunki

Iga Świątek rozbiła rywalkę! Prawie "rowerek" dla Rumunki

Nowa konkurencja na igrzyskach. Tomala: W sztafecie możemy walczyć o najwyższe lokaty

Nowa konkurencja na igrzyskach. Tomala: W sztafecie możemy walczyć o najwyższe lokaty

Piłkarz Wisły powołany do kadry na Euro U-17! Dołączył do innego krakowianina

Piłkarz Wisły powołany do kadry na Euro U-17! Dołączył do innego krakowianina