Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
37 z 53
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Większość Polaków nie wyobraża sobie wigilijnej kolacji bez...
fot. Andrzej Banas / Polska Press

Zator. Co decyduje o wyjątkowym smaku karpia? Liczy się kunszt kulinarny, ale równie ważny jest właściwy dobór ryby [ZDJĘCIA]

Większość Polaków nie wyobraża sobie wigilijnej kolacji bez karpia. Zanim jednak trafi on na stoły odbywa się długi cykl hodowli, nawet do trzech lat. Konkretnie w przypadku zatorskiego wynosi dwa lata. Dzięki temu, że ryba jest młoda, jej mięso jest smaczniejsze. Zdjęcia wykonywane były w Rybackim Zakładzie Doświadczalnym z Zatorze i na stawach w Spytkowicach

Zobacz również

Tłumy wiernych na uroczystości Matki Bożej Łaskawej Kieleckiej w katedrze [FOTO]

Tłumy wiernych na uroczystości Matki Bożej Łaskawej Kieleckiej w katedrze [FOTO]

Borussia pokonała PSG w półfinale Ligi Mistrzów. BVB zagra ponownie na Wembley

Borussia pokonała PSG w półfinale Ligi Mistrzów. BVB zagra ponownie na Wembley

Polecamy

Świątek w Rzymie wpadła w szał smakowania włoskiej kuchni

Świątek w Rzymie wpadła w szał smakowania włoskiej kuchni

Drugi dzień egzaminów! Dzisiaj maturzyści zmierzą się z matematyką

Drugi dzień egzaminów! Dzisiaj maturzyści zmierzą się z matematyką

Wypadek osobówki i tira w Olkuszu. Jedna osoba poszkodowana

Wypadek osobówki i tira w Olkuszu. Jedna osoba poszkodowana