Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
49 z 53
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Większość Polaków nie wyobraża sobie wigilijnej kolacji bez...
fot. Andrzej Banas / Polska Press

Zator. Co decyduje o wyjątkowym smaku karpia? Liczy się kunszt kulinarny, ale równie ważny jest właściwy dobór ryby [ZDJĘCIA]

Większość Polaków nie wyobraża sobie wigilijnej kolacji bez karpia. Zanim jednak trafi on na stoły odbywa się długi cykl hodowli, nawet do trzech lat. Konkretnie w przypadku zatorskiego wynosi dwa lata. Dzięki temu, że ryba jest młoda, jej mięso jest smaczniejsze. Zdjęcia wykonywane były w Rybackim Zakładzie Doświadczalnym z Zatorze i na stawach w Spytkowicach

Zobacz również

Sum-rekordzista złowiony w Odrze. To był wyjątkowy połów

NOWE
Sum-rekordzista złowiony w Odrze. To był wyjątkowy połów

Przegląd tygodnia od 21.04 w Brzeszczach

NOWE
Przegląd tygodnia od 21.04 w Brzeszczach

Polecamy

Iga Świątek wkroczyła w świat gier wideo. Dziś walczy w Madrycie

Iga Świątek wkroczyła w świat gier wideo. Dziś walczy w Madrycie

Krakowianie mogli za darmo wycenić stare monety i banknoty. Niektóre warte krocie

Krakowianie mogli za darmo wycenić stare monety i banknoty. Niektóre warte krocie

Jest kolejne minimum olimpijskie! Polska pływaczka z kwalifikacją na IO w Paryżu!

Jest kolejne minimum olimpijskie! Polska pływaczka z kwalifikacją na IO w Paryżu!