Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
48 z 53
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Większość Polaków nie wyobraża sobie wigilijnej kolacji bez...
fot. Andrzej Banas / Polska Press

Zator. Co decyduje o wyjątkowym smaku karpia? Liczy się kunszt kulinarny, ale równie ważny jest właściwy dobór ryby [ZDJĘCIA]

Większość Polaków nie wyobraża sobie wigilijnej kolacji bez karpia. Zanim jednak trafi on na stoły odbywa się długi cykl hodowli, nawet do trzech lat. Konkretnie w przypadku zatorskiego wynosi dwa lata. Dzięki temu, że ryba jest młoda, jej mięso jest smaczniejsze. Zdjęcia wykonywane były w Rybackim Zakładzie Doświadczalnym z Zatorze i na stawach w Spytkowicach

Zobacz również

To nie może być prawda! Znów nie wysłuchaliśmy Mazurka Dąbrowskiego na PGE Narodowym

To nie może być prawda! Znów nie wysłuchaliśmy Mazurka Dąbrowskiego na PGE Narodowym

Patryk Kaczmarczyk przegrał podczas gali KSW XTB w Gdańsku. WIDEO

Patryk Kaczmarczyk przegrał podczas gali KSW XTB w Gdańsku. WIDEO

Polecamy

Dlaczego Oleksandr Usyk nosił tajemnicze opaski na bicepsach?

Dlaczego Oleksandr Usyk nosił tajemnicze opaski na bicepsach?

Turniej ATP w Rzymie. Awans Zielińskiego i Nysa do drugiej rundy debla

Turniej ATP w Rzymie. Awans Zielińskiego i Nysa do drugiej rundy debla

Albert Rude: Jeśli ktoś myśli, że Wisła się podda, popełnia bardzo, bardzo duży błąd

Albert Rude: Jeśli ktoś myśli, że Wisła się podda, popełnia bardzo, bardzo duży błąd