
Spaghetti z krewetkami, pomidorkami koktajlowymi, czosnkiem i pietruszką
Do każdego z dań można wybrać ulubione dodatki warzywne, jednak my zdecydowaliśmy się na klasyczne połączenie krewetek z czosnkiem. Po ugotowaniu makaronu można ozdobić go mieszanką: ziół, krewetek, pomidorków koktajlowych i czosnku, usmażonych na łyżce oliwy z oliwek. Warto dodawać zawsze zielony akcent, np. w postaci świeżej natki pietruszki.

Filet z mintaja z gotowanymi ziemniakami i bukietem warzywnym w jogurcie
Do klasycznie ugotowanych ziemniaków obsypanych koprem dodaj pieczony filet rybny. Przed przyprawieniem go i włożeniem do piekarnika ozdób ulubionymi warzywami, np. plastrami z pomidora. Nie zapomnij całości dopełnić warzywami. Zielony ogórek, pomidor, seler, cebula, szczypior, papryka - to wszystko oblane jogurtem na pewno będzie pysznym wykończeniem dania.

Potrawka z kaszy i kolorowych warzyw w sosie pomidorowym
Ulubiony rodzaj kaszy gotujemy przez ok. 15 minut. Następnie posypujemy ją przygotowanymi na parze warzywami: kalafior, papryka, cebula - wszystko to możemy łączyć. Całość zalewamy wcześniej przygotowanym bulionem lub sosem, który uzyskamy po ugotowaniu, np. 3 pomidorów.

Zapiekane awokado z jajkiem i dodatkiem warzyw w jogurcie
Dzielimy awokado na 2 części i usuwamy z niego pestkę. Układamy stabilnie do foremki, która później trafi do piekarnika. W miejsce po pestce wlewamy surowe jajko starając się, aby nie wypłynęło bokiem. Pieczemy przez 15 minut. W tym czasie kroimy ulubione warzywa i oblewamy je jogurtem oraz posypujemy ulubionymi ziołami. Gotowe!