
Gastronomia była administracyjnie zamknięta przez rząd w sposób ciągły przez ponad siedem miesięcy, a w sumie przez niemal rok. W okresach wielomiesięcznych obostrzeń i ograniczeń bary, kawiarnie i restauracje mogły sprzedawać swoje dania wyłącznie na wynos i w dostawie, przez co ich przychody spadły poniżej 10 procent notowanych przed pandemią. Przy takich obrotach przedsiębiorcy nie byli w stanie pokryć nawet podstawowych kosztów.

Gastronomia była administracyjnie zamknięta przez rząd w sposób ciągły przez ponad siedem miesięcy, a w sumie przez niemal rok. W okresach wielomiesięcznych obostrzeń i ograniczeń bary, kawiarnie i restauracje mogły sprzedawać swoje dania wyłącznie na wynos i w dostawie, przez co ich przychody spadły poniżej 10 procent notowanych przed pandemią. Przy takich obrotach przedsiębiorcy nie byli w stanie pokryć nawet podstawowych kosztów.

Gastronomia była administracyjnie zamknięta przez rząd w sposób ciągły przez ponad siedem miesięcy, a w sumie przez niemal rok. W okresach wielomiesięcznych obostrzeń i ograniczeń bary, kawiarnie i restauracje mogły sprzedawać swoje dania wyłącznie na wynos i w dostawie, przez co ich przychody spadły poniżej 10 procent notowanych przed pandemią. Przy takich obrotach przedsiębiorcy nie byli w stanie pokryć nawet podstawowych kosztów.

Restauratorzy krakowscy wielokrotnie protestowali przeciwko obostrzeniom.