Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Bezglutenowy kurczak z batatami, soczewicą i szpinakiem [PRZEPIS]

Magdalena i Stanisław Romkowie
Przepis na bezglutenowego kurczaka z batatami, soczewicą i szpinakiem.

Magdalena i Stanisław Romkowie to autorzy bloga Kuchenne Wariacje. Właśnie wydali swoją pierwszą książkę "Sezonowo. Bezglutenowo".

Składniki

  • 400 g piersi z kurczaka
  • 1 batat (360 g)
  • 70 g czerwonej soczewicy
  • 90 g szpinaku
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 200 g pomidorów z puszki
  • 1 cebula
  • 1 łyżka masła
  • 1/2 łyżeczki kurkumy
  • 1 łyżeczka garam masala
  • sól
  • pieprz

Wykonanie
W garnku rozpuścić masło i podsmażyć cebulę pokrojoną w piórka. Kurczaka pokroić w paski i dodać do cebuli. Kiedy kurczak będzie obsmażony z każdej strony, dodać pokrojonego selera naciowego, opłukaną soczewicę, pomidory i batata pokrojonego w kostkę. Przyprawić. Gdy bataty zmiękną, dodać pokrojony szpinak. Po 5 minutach danie jest gotowe.

WIDEO: Jakie mięso jest najzdrowsze?

Źródło: Dzień Dobry TVN/x-news

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska