Magdalena i Stanisław Romkowie to autorzy bloga Kuchenne Wariacje. Właśnie wydali swoją pierwszą książkę "Sezonowo. Bezglutenowo".
Składniki
- 400 g piersi z kurczaka
- 1 batat (360 g)
- 70 g czerwonej soczewicy
- 90 g szpinaku
- 2 łodygi selera naciowego
- 200 g pomidorów z puszki
- 1 cebula
- 1 łyżka masła
- 1/2 łyżeczki kurkumy
- 1 łyżeczka garam masala
- sól
- pieprz
Wykonanie
W garnku rozpuścić masło i podsmażyć cebulę pokrojoną w piórka. Kurczaka pokroić w paski i dodać do cebuli. Kiedy kurczak będzie obsmażony z każdej strony, dodać pokrojonego selera naciowego, opłukaną soczewicę, pomidory i batata pokrojonego w kostkę. Przyprawić. Gdy bataty zmiękną, dodać pokrojony szpinak. Po 5 minutach danie jest gotowe.
WIDEO: Jakie mięso jest najzdrowsze?
Źródło: Dzień Dobry TVN/x-news