MKTG SR - pasek na kartach artykułów
6 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Brownie z czerwonymi porzeczkami Doroty Wójcickiej...
fot. Dorota Wójcicka

Ciasta z letnimi, sezonowymi owocami: truskawkami, malinami, porzeczkami i borówkami [PRZEPISY]

Brownie z czerwonymi porzeczkami Doroty Wójcickiej

Składniki
125 g miękkiego masła
1/2 szklanki mąki pszennej
3/4 szklanki cukru
1/2 szklanki kakao
2 jajka
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
1/3 łyżeczki sody szczypta soli
1/2 szklanki czerwonych porzeczek

Wykonanie
Do miski wyłożyć miękkie masło, dodać cukier, krótko zmiksować. Wsypać mąkę, kakao, całe jajka, proszek do pieczenia i sodę, jeszcze raz krótko zmiksować. Wyłożyć do blaszki o wymiarach , wyrównać. Na wierzch równomiernie wysypać czerwoną porzeczkę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piec 25 minut.

Zobacz również

W Skawinie bieg dla dzieci, dorosłych, rolkarzy i kijkarzy

NOWE
W Skawinie bieg dla dzieci, dorosłych, rolkarzy i kijkarzy

Noc Muzeów w Muzeum Zabawek i Zabawy. Atrakcje dla dzieci i dorosłych [ZDJĘCIA]

Noc Muzeów w Muzeum Zabawek i Zabawy. Atrakcje dla dzieci i dorosłych [ZDJĘCIA]

Polecamy

Wielki sukces kajakarki Startu Nowy Sącz. Zdobyła historyczne złoto ME

Wielki sukces kajakarki Startu Nowy Sącz. Zdobyła historyczne złoto ME

Potrącenie rowerzysty w Andrychowie. Poszkodowany w szpitalu

Potrącenie rowerzysty w Andrychowie. Poszkodowany w szpitalu

„Częstujcie się! Kuchnia łemkowska z Ropek” Grażyny Betlej-Furman już dostępna

„Częstujcie się! Kuchnia łemkowska z Ropek” Grażyny Betlej-Furman już dostępna