- Ciasteczka do przygotowania w kilka chwil. Doskonałe do porannej kawy lub herbaty – mówi Katarzyna Jaworek, autorka bloga Tradycyjna Kuchnia Kasi.
Składniki
- 120 g margaryny
- 4,5 łyżki cukru pudru
- 1 jajko
- 1 szklanka mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 tabliczka czekolady mlecznej
- 80 g bakalii (orzechów, rodzynek, kokosu)
Wykonanie
Margarynę utrzeć z cukrem pudrem i jajkiem na puszystą masę. Nadal ucierając stopniowo dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Czekoladę pokroić w małą kostkę. Razem z bakaliami dodać do ciasta. Delikatnie wymieszać ciasto łyżką.
Na blaszkę wyścieloną papierem do pieczenie nakładać łyżką niewielkie porcje ciasta, formując ciasteczka. Pieguski piec około 20 minut w temperaturze 170 stopni.
Zobacz koniecznie!

Wideo