https://gazetakrakowska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Co jedzą chętnie, a na co mają długie zęby Polacy? [zdjęcia]

opr. ES
Jedliśmy mniej ryb i owoców morza (o 9,4%), masła (o 7,1%), pieczywa (o 6%), tłuszczów zwierzęcych (o 5,7%). Nieznacznie wzrosło zaś spożycie serów i twarogów (o 1,2%) oraz wędlin i innych przetworów mięsnych (o 0,5%) - podał dane za 2017 rok Główny Urząd Statystyczny.Czym różnił się talerz mieszkańca wsi od miastowego? W którym regionie co najchętniej jedzono?Odpowiedzi na te, i inne pytania, przynosi najnowszy raport dot. sytuacji gospodarstw domowych w 2017 roku.Sprawdźcie szczegóły w podpisach do kolejnych zdjęć!Kirgistan z najdłuższą kiełbasą na świecie. Rekordowy wyrób ma aż 117 metrów:Źródło:RUPTLY, dostawca: x-news
Jedliśmy mniej ryb i owoców morza (o 9,4%), masła (o 7,1%), pieczywa (o 6%), tłuszczów zwierzęcych (o 5,7%). Nieznacznie wzrosło zaś spożycie serów i twarogów (o 1,2%) oraz wędlin i innych przetworów mięsnych (o 0,5%) - podał dane za 2017 rok Główny Urząd Statystyczny.Czym różnił się talerz mieszkańca wsi od miastowego? W którym regionie co najchętniej jedzono?Odpowiedzi na te, i inne pytania, przynosi najnowszy raport dot. sytuacji gospodarstw domowych w 2017 roku.Sprawdźcie szczegóły w podpisach do kolejnych zdjęć!Kirgistan z najdłuższą kiełbasą na świecie. Rekordowy wyrób ma aż 117 metrów:Źródło:RUPTLY, dostawca: x-news Anna Kaczmarz i pixabay.com
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska