MKTG SR - pasek na kartach artykułów
4 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Sfermentowana żywność jest dobrym źródłem pożytecznych...
fot. Lucy Lambriex/Getty Images

Co jeść w czasie brania antybiotyku? Dowiedz się, po co warto sięgać w czasie antybiotykoterapii, a czego lepiej unikać

Jedz sfermentowaną żywność

Sfermentowana żywność jest dobrym źródłem pożytecznych bakterii. Jest wytwarzana przez mikroby i obejmuje między innymi jogurt, niektóre sery, kiszoną kapustę, kombuchę i kimchi.

Sfermentowane produkty zawierają szereg zdrowych gatunków bakterii, takich jak Lactobacillus, które mogą pomóc przywrócić mikrobiotę jelitową do zdrowego stanu po antybiotykach.

Zobacz również

Hutnik nie zatrzymał Kotwicy w drodze do 1. ligi

Hutnik nie zatrzymał Kotwicy w drodze do 1. ligi

Kibice Industrii na meczu w Płocku. Byliście? Szukajcie się na zdjęciach

Kibice Industrii na meczu w Płocku. Byliście? Szukajcie się na zdjęciach

Polecamy

Wypadek z udziałem ambulansu w Krakowie. Są osoby poszkodowane

Wypadek z udziałem ambulansu w Krakowie. Są osoby poszkodowane

„Częstujcie się! Kuchnia łemkowska z Ropek” Grażyny Betlej-Furman już dostępna

„Częstujcie się! Kuchnia łemkowska z Ropek” Grażyny Betlej-Furman już dostępna

Kaloryfery w Krakowie przestaną grzać

Kaloryfery w Krakowie przestaną grzać