5 z 7
Nie zawiera glutenu i dobrze wiąże, więc z pewnością uda się...
fot. 123rf/baibaz

Mąka ryżowa

Nie zawiera glutenu i dobrze wiąże, więc z pewnością uda się na niej upiec chleb lub ugotować kluski. Niektórzy wybierają też mąkę sojową, która ma podobne właściwości, ale mocniejszy smak.

6 z 7
Niektóre przepisy wymagają zagęstników, jeśli pod ręką nie...
fot. pixabay.com/Hans

Budyń, kakao lub nabiał

Niektóre przepisy wymagają zagęstników, jeśli pod ręką nie mamy mąki, można użyć budyniu lub kakao. Przy placuszkach zamiennikiem może być też twaróg lub serek śmietankowy.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Zobacz również

Co za mecz Hutnika! Aż osiem goli w hitowym starciu z Polonią

Co za mecz Hutnika! Aż osiem goli w hitowym starciu z Polonią

Kibice Hutnika wspierali drużynę w meczu z Polonią. Emocje były do końca

Kibice Hutnika wspierali drużynę w meczu z Polonią. Emocje były do końca

Polecamy

Rowerzystom nie straszna ulewa. Błotnisty Rajd Rowerowy Kryspinów - Trzebinia

Rowerzystom nie straszna ulewa. Błotnisty Rajd Rowerowy Kryspinów - Trzebinia

Targi Terrarystyczne „Exoticarium” w Nowym Sączu i tłumy odwiedzających

Targi Terrarystyczne „Exoticarium” w Nowym Sączu i tłumy odwiedzających

Co za mecz Hutnika! Aż osiem goli w hitowym starciu z Polonią

Co za mecz Hutnika! Aż osiem goli w hitowym starciu z Polonią