https://gazetakrakowska.pl
reklama
Pasek artykułowy - wybory

Czas na grilla. Grillowane jabłka nadziewane kaszanką [PRZEPIS]

mad
Katarzyna Jaworek
Grillowane jabłka nadziewane kaszanką - przepis.

Przepisem na grillowane jabłka z kaszanką podzieliła się Katarzyna Jaworek, autorka bloga Tradycyjna kuchnia Kasi.

Składniki

  • 3 duże jabłka
  • 2 kaszanki
  • sól
  • pieprz

Wykonanie
Jabłka umyć i osuszyć. Nożem odkroić wierzchołki. Wydrążyć środek jabłka, tak aby powstała miseczka.
Z kaszanki usunąć osłonkę. Kaszankę pokroić w plasterki i wypełnić nią wnętrza jabłek. Oprószyć solą i pieprzem. Jabłka przykryć odciętymi wierzchołkami.
Zawinąć w folię aluminiową. Ułożyć na rozgrzanym grillu i grillować około 25 minut.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kulinaria

Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska