Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
2 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Chłodnik truskawkowo-czereśniowy Adriany Baran...
fot. Adriana Baran

Czereśnie. Zobacz TOP 5 dań z czereśniami naszych Czytelników [PRZEPISY]

Chłodnik truskawkowo-czereśniowy Adriany Baran

Składniki
500 g truskawek (bez szypułek)
300 g czereśni (bez pestek i ogonków)
400 ml kefiru
400 ml jogurtu naturalnego
kilkanaście listków świeżej mięty
kilka łyżek płynnego miodu
pęczek rzodkiewki
ser feta

Wykonanie

Truskawki i czereśnie zblendować na gładki mus razem z miętą. Dodać kefir i jogurt, dokładnie wymieszać. Doprawić miodem.
Rzodkiewki zetrzeć na tarce z dużymi oczkami i dodać do chłodnika. Gotowy chłodnik włożyć do lodówki i schłodzić kilka godzin.
Ser feta pokroić w kostkę. Posmarować nóż olejem, aby wygodniej się go kroiło, nie będzie się kruszyć i przyklejać do noża. Chłodnik posypać serem.

Zobacz również

Śmierć podczas prac polowych. Traktor przygniótł mężczyznę

NOWE
Śmierć podczas prac polowych. Traktor przygniótł mężczyznę

Powstanie restauracja na stadionie Wisły? Sprawa może wkrótce mocno przyspieszyć

NOWE
Powstanie restauracja na stadionie Wisły? Sprawa może wkrótce mocno przyspieszyć

Polecamy

Dwukrotna wicemistrzyni świata buduje formę na IO. ''Realizuję swoje cele''

Dwukrotna wicemistrzyni świata buduje formę na IO. ''Realizuję swoje cele''

Patryk Sokołowski: Dzięki wygranej mój dziadek był szczęśliwy

Patryk Sokołowski: Dzięki wygranej mój dziadek był szczęśliwy

Zagłosuj w konkursie Polska Ścieżka Dźwiękowa Roku!

Zagłosuj w konkursie Polska Ścieżka Dźwiękowa Roku!