MKTG SR - pasek na kartach artykułów
9 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Popularne boczniaki ostrygowate mają blaszkowaty spód...
fot. kellyclampitt/pixabay.com

Czym zastąpić mięso? Polecamy najlepsze roślinne zamienniki mięsa. Są bogate w białko i żelazo, a przy tym smaczne

Boczniaki

Popularne boczniaki ostrygowate mają blaszkowaty spód kapelusza, dzięki czemu pokrojone w paski przypominają nieco mięso. Pocięte i uduszone dobrze „udają” flaczki, sprawdzają się też w gulaszach, a także panierowane i smażone jak schabowy albo marynowane i grillowane jak stek.

W 100 g boczniaków:
białko: 3,3 g
żelazo: 1,33 mg
kalorie: 33 kcal

Zobacz również

Gruzja - Portugalia LIVE! Ronaldo czeka na pierwszego gola

Gruzja - Portugalia LIVE! Ronaldo czeka na pierwszego gola

Posiadali nielegalną broń, kłusowali i pędzili bimber. Grozi im więzienie ZDJĘCIA

Posiadali nielegalną broń, kłusowali i pędzili bimber. Grozi im więzienie ZDJĘCIA

Polecamy

Polska jak Chorwacja! Gdzie woda w Bałtyku jest najcieplejsza? Nowy raport IMGW

Polska jak Chorwacja! Gdzie woda w Bałtyku jest najcieplejsza? Nowy raport IMGW

Śmiertelny wypadek w Tatrach. Turysta wpadł do głębokiej szczeliny

Śmiertelny wypadek w Tatrach. Turysta wpadł do głębokiej szczeliny

Leszek Golonka powróci na stanowisko komendanta Straży Miejskiej w Zakopanem

Leszek Golonka powróci na stanowisko komendanta Straży Miejskiej w Zakopanem