MKTG SR - pasek na kartach artykułów
9 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Popularne boczniaki ostrygowate mają blaszkowaty spód...
fot. kellyclampitt/pixabay.com

Czym zastąpić mięso? Polecamy najlepsze roślinne zamienniki mięsa. Są bogate w białko i żelazo, a przy tym smaczne

Boczniaki

Popularne boczniaki ostrygowate mają blaszkowaty spód kapelusza, dzięki czemu pokrojone w paski przypominają nieco mięso. Pocięte i uduszone dobrze „udają” flaczki, sprawdzają się też w gulaszach, a także panierowane i smażone jak schabowy albo marynowane i grillowane jak stek.

W 100 g boczniaków:
białko: 3,3 g
żelazo: 1,33 mg
kalorie: 33 kcal

Zobacz również

Bytom upamiętnił Georga Brüninga, nadburmistrza miasta. ZDJĘCIA

Bytom upamiętnił Georga Brüninga, nadburmistrza miasta. ZDJĘCIA

Wypadek na DK 45 pod Opolem. Trzy ranne osoby, w tym małe dziecko

Wypadek na DK 45 pod Opolem. Trzy ranne osoby, w tym małe dziecko

Polecamy

Piłkarze Wisły wracają do zajęć. Jutro dowiedzą się, z kim zagrają w Europie

Piłkarze Wisły wracają do zajęć. Jutro dowiedzą się, z kim zagrają w Europie

Uszkodzony pomnik żołnierzy radzieckich w Tarnowie. Policja szuka sprawcy

Uszkodzony pomnik żołnierzy radzieckich w Tarnowie. Policja szuka sprawcy

Chrzanów. Rusza nabór uzupełniający na mieszkania w ramach SIM. Nadal 28 wolnych

Chrzanów. Rusza nabór uzupełniający na mieszkania w ramach SIM. Nadal 28 wolnych