Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
6 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kokardki z łososiem i brokułami Patrycji...
fot. Patrycja Fudalewska-Jasińska

Dania z brokułami w roli głównej. TOP 10 przepisów z brokułami naszych Czytelników

Kokardki z łososiem i brokułami Patrycji Fudalewskiej-Jasińskiej

Składniki
 
brokuły 
200 g makaronu np. kokardki  
250 g filetu z łososia 
ząbek czosnku 
koperek 
2 łyżki śmietany
sok z połowy cytryny 
sól, pieprz

Wykonanie 
Brokuły podzielić na małe różyczki i wymyć. W dużym garnku ugotować wodę, lekko ją posolić. Do wrzącej wody wrzucić makaron i brokuły. Gotować ok. 9 min. (makaron musi być al dente). Odcedzić i przekładamy ponownie do garnka. Rybę bez skóry pokroić w grubą kostkę. Na patelni rozgrzać odrobinę oliwy i wrzucić czosnek. Gdy się podgrzeje, czosnek wyciągnąć.
Na oliwie podsmażyć łososia. Dodać śmietanę, sok z cytryny i troszkę wody. Doprawić solą i odrobinką pieprzu. Na końcu dodać koperek. Wymieszać.
Łososia przełożyć do garnka z makaronem i brokułami i bardzo delikatnie wymieszać.

Zobacz również

Kibice na meczu Arka - Wierna. Byliście? Szukajcie się na zdjęciach

Kibice na meczu Arka - Wierna. Byliście? Szukajcie się na zdjęciach

Borussia z zaliczką przed rewanżem. Bayern z remisem przeciwko Realowi (podsumowanie)

Borussia z zaliczką przed rewanżem. Bayern z remisem przeciwko Realowi (podsumowanie)

Polecamy

Sensacja w stolicy Hiszpanii. Obrońca tytułu za burtą. Koniec niewiarygodnej serii

Sensacja w stolicy Hiszpanii. Obrońca tytułu za burtą. Koniec niewiarygodnej serii

Pięć dogrywek Wisły i Pogoni w drodze do finału Pucharu Polski

Pięć dogrywek Wisły i Pogoni w drodze do finału Pucharu Polski

Reprezentacja Polski rozpoczęła przygotowania do Paryża. Prawie połowa nieobecna

Reprezentacja Polski rozpoczęła przygotowania do Paryża. Prawie połowa nieobecna