2 z 15
Poprzednie
Następne
Dania z grzybami Przepisy. Potrawy z grzybów leśnych - dobre i sprawdzone (Przepisy na grzyby)
Boczniaki z grillowanymi warzywami
Składniki: 4 boczniaki, mała cukinia, mały bakłażan, 1 pomidor, sok z cytryny, 2 łyżki miodu, 2 łyżeczki musztardy, oliwa z oliwek, oregano
Przygotowanie: Warzywa pokrój w cienkie plasterki, razem z grzybami (jeśli grzyby są duże i mięsiste przekrój je w poprzek na cieńsze kawałki), obsyp solą, pieprzem, skrop odrobiną oliwy, grilluj przez kilka minut (oprócz pomidorów) na rozgrzanej patelni grillowej. W miseczce wymieszaj musztardę z miodem i sokiem z cytryny, stopniowo dodawaj oliwę cały czas mieszając. Zgrillowane warzywa, boczniaki i pomidory układaj naprzemiennie na dużym talerzu. Całość skrop obficie miodowym dressingiem, podawaj ze świeżym oregano.