https://gazetakrakowska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Domowe przetwory. Sałatka z ogórków do słoików na zimę [PRZEPIS]

opr. Magda Smoleń
Przepis na sałatkę z ogórków. Zimą w domowych spiżarniach nie może jej zabraknąć!

Jak jest lato, to muszą być przetwory - mówi Katarzyna Skuta i proponuje sałatkę z ogórków. Zobaczcie sprawdzony przepis!

Składniki

  • 4 kg ogórków
  • 0,5 kg cebuli
  • 0,5 kg marchwi
  • 2 szklanki oleju
  • 2 szklanki octu
  • 2 szklanki cukru
  • 4 łyżki soli

Wykonanie
Ogórki umyć i pokroić w plastry, cebulę i marchew oczyścić, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Składniki połączyć. Olej, ocet, cukier i sól zagotować. Przygotowane warzywa zalać zalewą i odstawić na 2 godziny, od czasu do czasu mieszając. Po tym czasie sałatkę zagotować. Gorącą przełożyć do słoików. Słoiki zamknąć, odwrócić i zostawić do wystygnięcia.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kobieta

Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska