9 z 11
Jedna dynia może być dla nas źródłem kilku słoików pysznych...
fot. pixabay.com/Bru-nO

Stawiamy na przetwory

Jedna dynia może być dla nas źródłem kilku słoików pysznych przetworów. 1 kg miąższu z dyni gotujemy i blendujemy na mus. Dodajemy pół łyżeczki imbiru, pół łyżeczki kardamonu lub innej przyprawy według gustu, sok z jednej pomarańczy, sok z jednej małej cytryny oraz szklankę cukru. Gotujemy, w momencie wrzenia wrzucamy opakowanie żelfixu. Mus wlewamy do słoików, zakręcamy i wekujemy w zaciemnionym miejscu.

10 z 11
Dynia hokkaido przybyła z Dalekiego Wschodu i stała się...
fot. pixabay.com/Couleur

Hit na rynku - dynia hokkaido

Dynia hokkaido przybyła z Dalekiego Wschodu i stała się ulubienicą kulinarnych ekspertów. Mała, szybka w przygotowaniu dostarcza wielu składników i wybornie smakuje. W wersji pieczonej rozgrzewa i syci organizm. Wystarczy pociąć paseczki, usunąć miąższ z pestkami i wraz z przyprawami piec ok. pół godziny w temperaturze 200 stopni Celsjusza.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Zobacz również

Wędki, przynęty, pontony. Takich targów dla wędkarzy jeszcze w Krakowie nie było

Wędki, przynęty, pontony. Takich targów dla wędkarzy jeszcze w Krakowie nie było

Sezon na grzyby otwarty! Pierwsze prawdziwki w 2025 roku

Sezon na grzyby otwarty! Pierwsze prawdziwki w 2025 roku

Polecamy

Rezerwy Wisły Kraków boleśnie obite przez Avię Świdnik

Rezerwy Wisły Kraków boleśnie obite przez Avię Świdnik

Zmiana na szczycie małopolskiej piłki! Nowy prezes: Nie jestem osobą przypadkową

Zmiana na szczycie małopolskiej piłki! Nowy prezes: Nie jestem osobą przypadkową

Sezon na grzyby otwarty! Pierwsze prawdziwki w 2025 roku

Sezon na grzyby otwarty! Pierwsze prawdziwki w 2025 roku