Kliknij w przycisk "zobacz galerię" i przesuwaj zdjęcia w prawo - naciśnij strzałkę lub przycisk NASTĘPNE
Certyfikaty Doliny Karpia wręczone
Stowarzyszenie Dolina Karpia rozpoczęło nowy rok od gali, podczas której wręczono certyfikaty użytkownikom marki Doliny Karpia. Jak przypomniała Anna Świątek, dyrektor biura Stowarzyszenia marka Doliny Karpia była budowana od kilku lat wspólnie ze
ze społecznością lokalną, partnerami samorządowymi - gminami: Brzeźnica, Osiek, Polanka Wielka, Przeciszów, Spytkowice, Tomice i Zator oraz sympatykami.
- Zwieńczeniem tego stał się znak słowno-graficzny w postaci witrażowego, energetycznego i przykuwającego uwagę karpia, którego mnogość kolorów nawiązuje do magii jego łuski i czasów królewskich, kiedy to wszelkie ważne symbole i treści przedstawiano na witrażach
- podkreśla Anna Świątek.
Podczas uroczystości w Regionalnym Ośrodku Kultury Doliny Karpia w Zatorze uhonorowano nimi użytkowników marki lokalnej Dolina Karpia. - To oni tworzą najlepsze produkty lokalne i pokazują nam piękno Doliny Karpia poprzez różnorodne oferty edukacyjno-turystyczne - dodaje Anna Świątek.
Produkty i usługi najwyższej jakości
Znakiem marki lokalnej Dolina Karpia oznaczane są produkty i usługi charakteryzujące się wysoką jakością, gwarancją pochodzenia i przyjaznością dla klienta i środowiska. Są to produkty rękodzielnicze, spożywcze, jak również użytkowe. Wśród usług wyróżnionych znakiem są oferty turystyczno-rekreacyjne, edukacyjne, gastronomiczne i noclegowe. Oceny zgłoszonych produktów i usług dokonuje zewnętrzna kapituła, w skład której wchodzą: Olga Gałek – przewodnicząca kapituły z Fundacja Miejsc i Ludzi Aktywnych, Ewa Wachowicz, prof. dr hab. Ewa Cieślik z Uniwersytetu Rolniczego, Edyta Mazur z Urzędu Marszałkowskiego Województwa Małopolskiego, Marcin Polus ze Stowarzyszenia Małopolskich Kucharzy i Cukierników oraz Sławomir Nosek z Biura Turystycznego Gaudeamus.
Aktualnie markami Doliny Karpia może pochwalić się 17 producentów, firm i stowarzyszeń. W ub. roku do tej grupy dołączyli Restauracja Tarniówka w Osieku, restauracja Resto w Półwsi i gospodarstwo rolne Władysława Gałgana.
Bądź na bieżąco i obserwuj
- Za co można dostać mandat zimą? TOP 5 zachowań, których muszą wystrzegać się kierowcy
- Pustynia Błędowska w zimowej odsłonie. Pokryta śniegiem również ma swój urok
- Dysfunkcje coraz częściej diagnozowane u dzieci. Jak sobie z nimi radzić?
- Galeria Andrychów otwiera kolejne wielkie sklepy. Ile ludzi zatrudnia?
- Oświęcim drugi, a Chrzanów czwarty w mistrzostwach Małopolski sędziów piłkarskich
FLESZ - Jak pozbyć się stresu w godzinę? Tę metodę stosowała NASA
