MKTG SR - pasek na kartach artykułów
6 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Rozgrzewająca isepska zupa serowa z pulpetami...
fot. Fot. archiwum

Gęste i pożywne zupy, które nasycą każdego. Przygotujesz je w okamgnieniu. Zobacz przepisy naszych Czytelników

Rozgrzewająca isepska zupa serowa z pulpetami

Składniki na zupę
3 litry wody
3 kostki rosołowe
4 marchewki
1 pietruszka
2 pory
kawałek selera

Składniki na pulpety
1/2 kg mięsa mielonego
cebula
przyprawy do smaku
grysik

Dodatkowo
1/2 kg pieczarek
1/2 kg cebuli
4 serki topione
przyprawy według uznania

Wykonanie
Składniki na zupę ugotować na miękko i zmiksować, odlać trochę zupy do rozprowadzenia serka.
Do zmiksowanych jarzyn dodać usmażone pieczarki i cebulę.
1/2 kg mięsa mielonego przyprawić jak na sznycle. Zamiast bułki najlepiej użyć grysiku. Formować małe kulki i wrzucić je na gotującą się zupę (można obsmażyć na tłuszczu). Gotować na wolnym ogniu przez chwil.
4 serki topione (kremowe lub ze szczypiorkiem) roztrzepać w odlanej wcześniej zupie, następnie dodać do całości.
Doprawić pieprzem, solą, słodką papryką. Można dodać także oregano i bazylię. Dla dodania pikanterii można przyprawić ostrą papryką lub imbirem.

Zobacz również

Tygodniowy przegląd prasy w Kętach, (12.05-18.05.2024)

NOWE
Tygodniowy przegląd prasy w Kętach, (12.05-18.05.2024)

Przegląd tygodnia od 12.05 w Krasnymstawie

NOWE
Przegląd tygodnia od 12.05 w Krasnymstawie

Polecamy

Perfekcyjna, złota Zwolińska! Wielki dzień Polek na ME w Lublanie

Perfekcyjna, złota Zwolińska! Wielki dzień Polek na ME w Lublanie

Wieczysta awansowała do II ligi! Będzie się działo!

Wieczysta awansowała do II ligi! Będzie się działo!

Okupacja "Kamionki". Postęp w rozmowach studentów z władzami uczelni

Okupacja "Kamionki". Postęp w rozmowach studentów z władzami uczelni