1 z 11
Przewijaj galerię w dół

fot. pixabay.com
2 z 11

fot. źródło: Restauracja Szara
Ceny przystawek w drogich restauracjach oscylują wokół 30 zł. Ponad ten poziom wyrastają nieco egzotyczne rarytasy. Na przykład w restauracji Szarej w Rynku Głównym proponują tatar z renifera z chrzanem za 49 zł, albo foie gras z kaczki za 56 zł.
3 z 11

fot. źródło: Restauracja Trzy Rybki
Najdroższa zupa jaką znaleźliśmy, jest rybna m.in. z brandy za 49 zł
w menu restauracji Trzy Rybki w hotelu Starym przy ul. Szczepańskiej.
4 z 11

fot. źródło: Restauracja pod Baranem
To potrawa z nietuzinkową nazwą i ceną z górnej półki - Boeuf Strogonoff dla Szymborskiej z kluseczkami za 62 zł podają w legendarnej restauracji Pod Baranem (ul. Gertrudy)