9 z 11
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![Prawdziwej polskiej kuchni spróbować można w Karczmie Bida w...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/23/6e/5c7288890a372_o_large.jpg)
fot. Archiwum restauracji
Ile trzeba zapłacić za miseczkę zupy, przystawkę czy kawałek mięsa? Najdroższe restauracje Małopolski zachodniej
Prawdziwej polskiej kuchni spróbować można w Karczmie Bida w Bolesławiu (droga krajowa nr 94, trasa Kraków - Katowice). Najdroższa potrwa to geś w sosie z pomarańczy, podana z kluseczkami gnocchi i jabłkiem z żurawiną. Cena – 58 zł. Ciekawą potrawą jest delikatny comber z królika w sosie śmietanowym, podany z ziemniakami puree i tradycyjnymi buraczkami zasmażanymi za 48 zł. Porcje są tu jednak tak ogromne, że trudno je pokonać w pojedynkę.