1 z 11
Przewijaj galerię w dół
Dawniej do wyrabiania masła służyła drewniana maselnica,...
fot. pixabay.com

Dawniej do wyrabiania masła służyła drewniana maselnica, dziś można kupić specjalne słoje, choć ten zwykły też wystarczy.

2 z 11
Tym, czego potrzebujemy, jest śmietana. Powinna być minimum...
fot. Pixabay.com

Tym, czego potrzebujemy, jest śmietana. Powinna być minimum 30-procentowa, im więcej tłuszczu, tym lepiej.

3 z 11
Śmietanę chłodzimy w lodówce.
fot. Pixabay.com

Śmietanę chłodzimy w lodówce.

4 z 11
Przelewamy do wysokiego naczynia. Wlewamy śmietanę do połowy...
fot. pixabay.com

Przelewamy do wysokiego naczynia. Wlewamy śmietanę do połowy słoika. Zakręcamy go i potrząsamy przez kilka minut.

Pozostało jeszcze 6 zdjęć.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Cracovia pokazała, że nie jest z nią tak źle. Zwycięstwo zapewnił jej Chorwat

Cracovia pokazała, że nie jest z nią tak źle. Zwycięstwo zapewnił jej Chorwat

Sprzątanie z akcją charytatywną. W podkrakowskiej wsi pełna mobilizacja

Sprzątanie z akcją charytatywną. W podkrakowskiej wsi pełna mobilizacja

Na Kasprowym Wierchu resztki śniegu. W górach nadal jednak zagrożenie lawinowe

Na Kasprowym Wierchu resztki śniegu. W górach nadal jednak zagrożenie lawinowe

Zobacz również

Kwiat Jabłoni w Krakowie. Tłumy fanów przybyły do Tauron Areny

Kwiat Jabłoni w Krakowie. Tłumy fanów przybyły do Tauron Areny

"Sadzonka za surowce wtórne". Dawaliśmy kwiaty i inne gadżety za elektrośmieci

"Sadzonka za surowce wtórne". Dawaliśmy kwiaty i inne gadżety za elektrośmieci