5 z 11
Jest też grono zwolenników metody z mikserem, czyli śmietanę...
fot. Pixabay.com

Jest też grono zwolenników metody z mikserem, czyli śmietanę przelewamy do wysokiego naczynia i ubijamy kilka minut mikserem.

6 z 11
Kiedy w naczyniu/słoiku widać już grudki, odlewamy maślankę...
fot. Pixabay.com

Kiedy w naczyniu/słoiku widać już grudki, odlewamy maślankę (możemy zostawić ją do picia). Kawałki masła sklejamy i ugniatamy w całość, jeśli wybraliśmy mikser. W przypadku słoika możemy - po odlaniu maślanki - dolać jeszcze trochę wody i kolejną chwilę potrząsać słoikiem. Wodę odlewamy i mamy masło.

7 z 11
Smarujemy masłem kanapkę i jemy!
fot. pixabay.com

Smarujemy masłem kanapkę i jemy!

8 z 11
Przechowywanie. Jeśli masło nie zniknie od razu, możemy...
fot. pixabay.com

Przechowywanie. Jeśli masło nie zniknie od razu, możemy trzymać je w lodówce tydzień lub dwa.

Pozostały jeszcze 2 zdjęcia.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Ostra walka i gorąca atmosfera w meczu Garbarnia Kraków - Unia Oświęcim

Ostra walka i gorąca atmosfera w meczu Garbarnia Kraków - Unia Oświęcim

Protestowali przeciwko zabijaniu zwierząt i targom łowieckim w Krakowie

Protestowali przeciwko zabijaniu zwierząt i targom łowieckim w Krakowie

Groźne wypadki pod Krakowem! Zderzenie czterech samochodów i motocyklisty z autem

Groźne wypadki pod Krakowem! Zderzenie czterech samochodów i motocyklisty z autem

Zobacz również

Protestowali przeciwko zabijaniu zwierząt i targom łowieckim w Krakowie

Protestowali przeciwko zabijaniu zwierząt i targom łowieckim w Krakowie

Groźne wypadki pod Krakowem! Zderzenie czterech samochodów i motocyklisty z autem

Groźne wypadki pod Krakowem! Zderzenie czterech samochodów i motocyklisty z autem