Joanna Brodzik wyznała... jak profesjonalnie siekać cebulę!
Joanna Brodzik wyznaje zasadę, że trzeba marzyć, bo to z marzeń rodzą się piękne rzeczy. Jak chociażby jej opowieść kulinarna "Umami", którą właśnie zadebiutowała na rynku wydawniczym. Aktorka jest smakoszem i całkiem niezłą gospodynią. Studiowała wiele ksiąg kucharskich, przepisy babci, mamy i uznanych szefów kuchni.
Gotuje od dziecka, a pierwszego kurczaka, po czujnym okiem ukochanej babci, upiekła w wieku pięciu lat. Ma na swoim koncie także programy kulinarne, odwiedza najlepsze restauracje i najbardziej zapyziałe, lokalne, bary świata, ale przede wszystkim uwielbia karmić bliskich.
Jako, że jest wielką marzycielką to zdradza, że myśli o kolejnej książce, która będzie opowieścią o ludziach, a także chciałaby nauczyć się profesjonalnie siekać cebulę w prestiżowej szkole "Le Cordon Blue".
"Obiecałam sobie, że jak już ukończę edukację moich synów, to pojadę do Le Cordon Blue nauczyć się profesjonalnie siekać cebulę" - mówi z uśmiechem.
A jakie są podstawowe wymagania? Należy złożyć aplikację, CV i list motywacyjny, w którym uzasadnimy, dlaczego chcemy uczyć się w Le Cordon Bleu. Jeśli chodzi o język obcy wystarczy poziom B2, francuski jest mile widziany. Co ciekawe, nie jest wymagane doświadczenie w kuchni. Nic tylko brać, kupować cebulę i siekać!
Autor: Beata Banasiewicz/AKPA
Joanna Brodzik wyznała... jak profesjonalnie siekać cebulę!
