FLESZ - Mamy coraz gorszą glebę
Turyści i mieszkańcy gminy odwiedzający platformę widokową w Woli Kroguleckiej, oprócz podziwiania fantastycznych widoków mogli spróbować regionalnych przysmaków przygotowanych przez członków Koła Gospodyń Wiejskich w Woli Kroguleckiej. Wszystko rozeszło się w mgnieniu oka, a dania i specjały zostały przygotowane z produktów pochodzących z okolicznych gospodarstw i upraw ekologicznych.
Stoisko wypełnione po brzegi oferowało ciasto drożdżowe, placki ucierane, sodziaki, masło czosnkowe, smalec, ogórki kiszone. Nie zabrakło chleba pieczonego na łopacie w piecu opalanym drewnem. Członkinie koła gospodyń wiejskich wzięły sobie do serca sugestie turystów, aby wzbogaciły menu o dania gorące. Na straganie pojawił się tradycyjny, wolański bigos oraz oscypki grillowane.
Kolejki do stoiska z tradycyjnym jadłem w Woli Kroguleckiej ustawiały jeszcze zanim organizatorzy zdążyli wystawić wszystkie swoje produkty. Kolejna odsłona wydarzenia zakończyła się sukcesem, co sprawiło że będzie kolejna.
