Kraków. Hala Lipowa - wielkie otwarcie pierwszej hali gastronomicznej na Zabłociu

Bartosz Dybała
Bartosz Dybała
Hala Lipowa na Zabłociu
Hala Lipowa na Zabłociu Joanna Urbaniec
Na Zabłociu otwarto pierwszą krakowską halę gastronomiczną (food hall) - Halę Lipową. Mieści się przy ul. Lipowej 4D i zapewni krakowianom zróżnicowaną ofertę gastronomiczno-rozrywkową - pięć punktów restauracyjnych, cocktail bar, stoisko z kawą i deserami oraz lody. Otwarcie hali odbyło się w piątek i potrwa przez cały weekend. Będą sety DJ-skie, pokaz iluzji i dużo smacznych niespodzianek. Zobaczcie, jak hala wygląda w środku.

FLESZ - Jesienią zniknie nawet 9 ministerstw

Co znajdziemy w środku? Kuchnię włoską reprezentuje Pizzeria Vicenti, grecką Minoas Greek Souvlaki, hiszpańskie tapasy przygotowuje Hasta Manana, za burgery i kanapki odpowiedzialna jest Huta Mięsa (ale w ofercie są również dania dla wegetarian), zaś miłośników falafli ucieszy informacja, że w Hali Lipowek swoje stoisko ma Mazaya.

Do tego w głównym barze serwowane jest rzemieślnicze piwo z 20 kranów. Za parzenie kawy też wzięli specjaliści - z Dobrej Palarni Kawy. Lody oferuje też znana w mieście Katanè.

Jedzenie w Hali będzie dostępne codziennie od 10 do 22. Bar otwarty będzie dłużej.

Tak Hala Lipowa wygląda w środku:

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie