13 z 19
Mówiąc o oscypku, trzeba wiedzieć, czym jest redykołka....
fot. pixabay.com/jankosmowski

Redykołka

Mówiąc o oscypku, trzeba wiedzieć, czym jest redykołka. Najprościej opisać ją jako ser z resztek przygotowanego oscypka.

14 z 19
Równie znana jest bryndza z mleka owczego. W konsystencji...
fot. pixabay.com/Ajale

Bryndza

Równie znana jest bryndza z mleka owczego. W konsystencji jest miękka, w smaku wyczuwa się sól. Warto wiedzieć, że podhalański ser jako pierwszy został wpisany do rejestru unijnego jako Chroniona Nazwa Pochodzenia.

15 z 19
Jeden z najstarszych serów z Włoch, zaliczany do...
fot. pixabay.com/sadautumn

Pecorino Romano

Jeden z najstarszych serów z Włoch, zaliczany do dojrzewających. Wyrabiany z mleka owczego. Musi mieć swoich koneserów, bowiem zarówno zapach, jak i smak są bardzo intensywne.

16 z 19
Kozi ser można spotkać w wersji tradycyjnej. Charakteryzują...
fot. pixabay.com/Devanath

Kozi ser

Kozi ser można spotkać w wersji tradycyjnej. Charakteryzują go silne walory smakowe i zapachowe.

Pozostały jeszcze 2 zdjęcia.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Na Kasprowym Wierchu resztki śniegu. W górach nadal jednak zagrożenie lawinowe

Na Kasprowym Wierchu resztki śniegu. W górach nadal jednak zagrożenie lawinowe

Oto „Śmiguśniok Roku 2025”. Najlepiej psocił w Lany Poniedziałek

Oto „Śmiguśniok Roku 2025”. Najlepiej psocił w Lany Poniedziałek

Wędki, przynęty, pontony. Takich targów dla wędkarzy jeszcze w Krakowie nie było

Wędki, przynęty, pontony. Takich targów dla wędkarzy jeszcze w Krakowie nie było

Zobacz również

Rekordowa edycja naszej ekologicznej akcji w Centrum Serenada

NASZA AKCJA
Rekordowa edycja naszej ekologicznej akcji w Centrum Serenada

Ostra walka i gorąca atmosfera w meczu Garbarnia Kraków - Unia Oświęcim

Ostra walka i gorąca atmosfera w meczu Garbarnia Kraków - Unia Oświęcim