1 z 4
Przewijaj galerię w dół
Czym raczyli się nasi XVII-wieczni rodacy? Kiedy narodziły...
fot. fot. pixabay

Czym raczyli się nasi XVII-wieczni rodacy? Kiedy narodziły się dzisiejsze kanony polskiej kuchni? Oto 5 niesamowitych ciekawostek, o których nawet największy miłośnik polskiej kuchni z pewnością nie miał pojęcia

2 z 4
Compendium ferculorum, albo zebranie potraw” autorstwa...
fot. fot. pixabay

Compendium ferculorum, albo zebranie potraw” autorstwa kuchmistrza Stefana Czarnieckiego to jedna z najstarszych książek kucharskich kKsięga ta wydana została w Krakowie w 1682 roku.

3 z 4
Przeciętny mieszkaniec dawnej Polski doprawiał dania za...
fot. fot. pixabay

Przeciętny mieszkaniec dawnej Polski doprawiał dania za pomocą soli, pieprzu i czosnku. Czyli tak, jak to ma miejsce w dzisiejszej, znanej nam kuchni polskiej.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Zobacz również

Sezon na grzyby otwarty! Pierwsze prawdziwki w 2025 roku

Sezon na grzyby otwarty! Pierwsze prawdziwki w 2025 roku

Gorąca atmosfera na meczu Bruk-Betu Termaliki z Wisłą Kraków

Gorąca atmosfera na meczu Bruk-Betu Termaliki z Wisłą Kraków

Polecamy

Sezon na grzyby otwarty! Pierwsze prawdziwki w 2025 roku

Sezon na grzyby otwarty! Pierwsze prawdziwki w 2025 roku

Przy Galerii Gorlickiej trwa nasza redakcyjna akcja "Zielona zamiana"

Przy Galerii Gorlickiej trwa nasza redakcyjna akcja "Zielona zamiana"

Bocianie gniazdo z najpiękniejszym widokiem na świecie. Takie rzeczy w Małopolsce!

Bocianie gniazdo z najpiękniejszym widokiem na świecie. Takie rzeczy w Małopolsce!